banner564

Yazık oldu

Henüz 15 yaşında iken babası ve üvey annesi tarafından evden atılan, daha sonra uyuşturucu kullanan O.K 10 ay hapis yatacak

Yazık oldu
banner598
Melin DOBRAN

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün karara bağlanan dava, yürek burkan bir hayat hikâyesini de gün yüzüne çıkardı. Henüz 15 yaşında iken babası ve üvey annesi tarafından evden atılan, daha sonra uyuşturucu kullanan O.K. , bunun cezasını 10 ay hapis yatarak çekecek.
Uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlarından yargılanan 17 yaşındaki O.K hakkındaki dava karara bağlandı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet, sanığın 15 yaşından itibaren sokaklarda yaşamaya başladığını, arkadaşları ve çevresi yüzünden suça karıştığını, ona örnek olacak bir ailesinin de olmadığını ifade ederek, sanığın suça itildiğini belirtti. Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Melek Esendağlı, 25-27 Ekim 2014 tarihleri arasında sanığın Murat isimli bir şahıstan uyuşturucu istediği, Murat isimli şahsın bir süre sonra Rum hattından sanığı arayarak uyuşturucu temin ettiği, Lefkoşa Dereboyu bölgesinde bir restoranın park yerinde gizlediğini söylediğini açıkladı.
 
İlk günden itibaren yardımcı oldu… 
Yargıç, sanığın uyuşturucu maddeyi alıp satmak amacı ile beraberindeki başka bir şahıs ile birlikte Girne’ye gittiğini ifade ederek, sanık ile yanındaki şahsın polis tarafından tespit edildiğini, kaçmaya çalışırlarken yakalandıklarını söyledi. Esendağlı, sanığın tutuklandığı ilk günden beridir gönüllü ifade verip polise yardım ettiğini, sanık hakkında hazırlanan sosyal tahkikat raporunda sanığın 15 yaşında babası ve üvey annesi tarafından evden atıldığını, sokaklarda yaşadığını ifade etti. Esendağlı, sokaklara atılan sanığın arkadaş çevresi yüzünden de suça karıştığını belirterek, sanığın suç ortamına itildiğini dile getirdi. Esendağlı, sanık hakkındaki tüm hususları değerlendirdiklerini, sosyal durumunu da göz önünde bulundurduklarını ifade ederek, 30 Ekim 2014 tarihinden beridir cezaevinde yargılanmayı bekleyen sanığı 10 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473