banner564

Yeni dönem

Milli Piyango’nun özelleştirilmesine ilişkin dev ihaleyi, 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu kazandı

Yeni dönem
banner598

   Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi, 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu (OGG) verdi.

   Özelleştirme İdaresinde, Osman İlter'in komisyon başkanlığında yapılan ihalenin nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. İlk elemesiz turda verilen en yüksek teklif 2 milyar 222 milyon dolar olurken, ikinci elemesiz turun ardından 3 firmayla açık artırmaya geçildi.
Açık artırmada başlangıç tutarı 2 milyar 350 milyon dolar, artırım aralığı ise 5 milyon dolar olarak belirlendi. Bu turda ilk çekilen Turkish Lottery Holding B.V olurken, açık arttırma Net Şans-Hitay OGG ve ERG-Ahlatcı OGG arasında devam etti.
   Açık artırmanın 40'ıncı turunda, Net Şans-Hitay OGG'nin 2 milyar 755 milyon dolar teklif vermesinin ardından ERG-Ahlatcı OGG ihaleden çekildi.
   Böylece yaklaşık 1 saat 10 dakika süren ihalede, en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans-Hitay OGG vermiş oldu.

Yüzde 90 NET’in
     İhalenin tamamlanmasıyla birlikte, düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ait olan Milli Piyango, Hemen Kazan, Şans Topu, On Numara, Süper Loto ve Sayısal Loto adlı şans oyunları ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunlarının lisansı 10 yıl süreyle ve bir bütün olarak Net Şans - Hitay OGG’ye devrediliyor.
 Milli Piyango ihalesini kazanan Net Şans - Hitay Ortak Girişim Grubu’nda, Net Holding bünyesindeki Net Şans Oyunları Yatırım A.Ş.’nin yüzde 90, Hitay Yatırım Holding A.Ş.’nin yüzde 10 oranında ortaklığı bulunuyor.

İyi hizmet sunulacak
   Net Şans Oyunları Yatırım A.Ş. adına açıklamalarda bulunan Net Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup CFO’su Orlando Kalumenos şunları söyledi “Ülkemizin en önemli kurumlarından biri olan Milli Piyango İdaresi’ne ait şans oyunları ihalesi bizim açımızdan başarıyla sonuçlandı. Bu süreçten olumlu sonuçla çıkmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. 10 yıl süreyle değerli ortağımız Hitay Yatırım Holding ile çok başarılı işlere imza atacağız” dedi.
   Kalumenos şöyle devam etti:
   “Ülkemizin bu değerli kurumunu yurtiçinde daha da aktif hale getirmek için yüksek teknolojiyi kullanarak çalışacağız. Milli Piyango’nun mevcut değerlerini korumak ve zenginleştirmek, var olan altyapıyı daha yüksek seviyelere getirmek ve mevcut bayi ağını daha da güçlendirip yaygınlaştırmak için yatırımlar yapacağız. Yenilikçi ve dinamik bir yaklaşımla, teknolojiyi kullanarak internet ve mobil cihazlara da uygun daha iyi hizmet sunacağız. Mevcut sisteme yeni oyunlar dahil edeceğiz.  Bunları yaparken sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Tüm bunları, sorumlu oyun ilkelerine uygun olarak kamunun katkı payını artırmaya yönelik çalışmalarla gerçekleştireceğiz. İhale sürecinde, emeği geçen arkadaşlarımıza, değerli ortağımız Hitay Yatırım Holding’e, Amerikalı çözüm ortağımız Scientific Games’e, ilgili kurum yetkililerine ve ihaleye katılan diğer katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
 
İleri taşınacak
   Hitay Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, ihaleyi kazanmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirerek, Milli Piyango’ya yenilikçi bir anlayışla yaklaştıklarını belirtti. Hitay, “Milli Piyango bugün itibarıyla yaklaşık 2,5 milyar TL ciroya sahip. Milli Piyango’yu ileriye taşıyacak ve oyunları daha da yaygınlaştıracak yenilikçi bir anlayışla hareket edeceğiz. Mevcut bayi kanalı için daha fazla değer yaratırken, günümüz teknolojisinin sunduğu online ve mobil platformları da etkin bir şekilde kullanacağız. Hedeflerimiz büyük ve bu yolda ilerlerken ‘sorumlu oyun’ ilkesini ve etik değerleri her zaman ön planda tutacağız. Bugün baktığımızda Milli Piyango aynı zamanda kamuya yüz milyonlarca lira doğrudan kaynak aktaran bir kurum. Bu nedenle, üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz ve bu hususu hassasiyetle göz önünde bulunduracağız. Tüm ihale sürecindeki yapıcı tutumlarından dolayı T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Milli Piyango Genel Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür ediyorum. Net Holding’deki kıymetli dostlarımıza da teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum,” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2014, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474