banner564

Yeni hükümete mesaj

Akıncı, 3’lü kararname sisteminin mutlaka değişmesi gerektiğini söyledi

Yeni hükümete mesaj
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kurumlara başlattığı ziyaretler kapsamında dün Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Kamil Kayral’ı ziyaret etti. 
Cumhurbaşkanı Akıncı ziyarette yaptığı konuşmada, hükümette olduğu dönemde 3’lü kararname sisteminin değişmesi için çaba gösterdiğini hatırlatarak 7 Ocak’taki seçimin ardından oluşacak hükümetin bu konuda gerekli adımları atması temennisini dile getirdi. 
KHK’nın kamu yönetiminin temel taşlarından olduğunu vurgulayan Akıncı, kamu düzeninin işleyişinin, kamu görevi yerine getirenlerin liyakatine ve herkesin layıkıyla uygun mevkiye gelmesine bağlı olduğunu hatırlatarak bu açıdan KHK kararlarının büyük önem arz ettiğini belirtti.

Kayral: KHK’ya güven sağlandı
KHK Başkanı Kamil Kayral da görüşmede yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya toplumu ve devleti ilgilendiren, toplum nezdinde yankı uyandıran konularla ilgili gerek sözlü gerek yazılı bilgileri verdiklerini anlattı. 
 Anayasa’da Cumhurbaşkanı’nın görev ve sorumlulukları arasında kamu işlerinin doğru gitmesini gözetlemek ve değerlendirmek de bulunduğunu dile getiren Kayral, bu çerçevede tüm kamu kuruluşlarının Cumhurbaşkanı’na bilgi vermesinin önemli olduğunu kaydetti. 
Kayral Cumhurbaşkanı’na bilgi vermelerinin bağımsızlıklarıyla ilgisi olmadığını da vurguladı. 
Göreve geldiklerinde KHK’ya güvenirlik sağlamayı misyon edindiklerini ve bunu başardıklarını anlatan Kayral, bu güvenin devamını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2017, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473