banner564

Yeni izin yok

İşletmecilerle görüşen Bakan Şahali, 56 taşocağının 21’inin faaliyette, 35’inin pasif olduğunu söyledi

Yeni izin yok
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, hükümet programında yer aldığı gibi ülkede faaliyet gösteren taş ocaklarının salt malzeme üretimine odaklanan değil çevre ile uyumlu işletmecilik anlayışıyla da faaliyetlerini sürdüren sanayi tesisleri haline getirme adına çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.  
Bakan Şahali, Taş Ocakları Birliği’ni kabulde yaptığı konuşmada, yeni kırma kum-çakıl ocağı işletme izni verilmeyeceğini vurguladı. 
Ülkede toplam 56 olan taşocağının 21’nin Taş Ocakları Düzenleme ve Denetleme Tüzüğü kapsamında faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Şahali, 35’inin ise pasif durumda olduğunu söyledi. 
Faaliyetteki 21 taşocağının 16’sının kırma kum çakıl işletmeleri, 1’inin dere, kum ve çakıl, 2’sinin mozaik taşı işletmeleri, 1’in alçı taşı işletmeleri ve 1’inin de yapı taşı ocağı işletmeleri olduğunu ifade eden Bakan Şahali, taşocaklarının ülke ekonomisine yaptığı katkı unsurunun planlı bir şekilde ele alınması gerektiğini kaydetti. 
Şahali, sürdürülebilirlik ve çevre duyarlılığı prensiplerine bağlı şekilde hareket edilmesinin önemine vurgu yaparak, bir önceki görev döneminde taş ocaklarının işletme projelerinin hazırlanmasıyla ilgili iyileştirici yönde adım attıklarını anımsattı. 
Bakan Şahali, “devlete başvurulduğunda ne gibi bir muamele ile karşılaşılacağı artık belirsiz olmaktan çıktı. Ancak yine sıkıntılar mutlaka vardır bunları da konuşarak uzlaşı noktasını bularak, aşmaya çalışacağız” dedi. 
Şahali, taşocakları işletmeleri ile önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirerek, ocakların doğaya yeniden kazandırılması, ürün kalitesinin kontrol edilmesi adına yapılabilecek yasal düzenlemelerin ele alınacağını sözlerine ekledi. 

Sarper: İşbirliğine hazırız
Taşocakları Birliği Başkanı Cenk Sarper de, yeni taş ocağı izni verilmemesi yönünde hükümetin kararlı olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. 
Sarper, taş ocaklarının sorunlarını çözme yönünde bakanlıkla işbirliği içinde çalışmaya hazır olduklarını da belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473