banner564

Yeni süreç başlayacak

Asım Akansoy, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bu hafta içinde toplanacağını açıkladı

 Yeni süreç  başlayacak
banner598

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, dün sabah iş kazaları, sendikalaşma gibi çalışma hayatıyla ilgili konuları görüşmek üzere Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (Dev-İş) ziyaret etti ve burada açıklamalarda bulundu.

 Akansoy, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 11 Şubat Perşembe günü toplanacağını kaydederek, Bakanlık olarak asgari ücret konusundaki süreci başlatacaklarını açıkladı.
Akansoy, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması gerek. Gerçi; asgari ücret geçtiğimiz yılın eylül ayında belirlenmişti ama bu konuda yasal bir zorunluluğumuz var. Ne isterse olsun, günün sonunda asgari ücretin yeniden değerlendirilmesi, günün şartlarına göre ne olması gerektiğine dair tartışmada ve görüş alışverişinde bulunulması önemli” dedi.
İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili sıkıntıların toplumun gündeminde olduğunu belirten Asım Akansoy, “Bu konuda sıfır toleransımız var. Hassasiyetimiz, ciddiyetimiz ve kararlılığımız üst düzeyde. İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili atılacak adımlarda en ufak bir pazarlık noktasında değiliz” dedi.
 “Yapıcı adımlar ülkede kalıcı ve radikal değişimlere yol açacak” diyen İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, “Tarafımız bu konuda gerekli iradeyi gösterecek. Çalışmalarımızı paydaşlarımızla iş birliği içinde sürdüreceğiz” dedi.

Felek: Çalışma koşulları her açıdan kötü
Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek ise, çalışma yaşamıyla ilgili birçok sorun olduğunu ancak örgütlenmenin bu sorunların başında geldiğini vurguladı.
Felek, “Maalesef ülkemizde sendika denildiğinde sadece kamu ve öğretmen sendikaları anlaşılmakta. Bunu algıyı değiştirmek lazım... Ülkede 80 bine yakın özel sektör çalışanı var ve bu insanların çalışma koşulları her açıdan kötü” dedi.
İş gücü nüfusuna göre ülkedeki iş kazalarının yüksek olduğunu belirten Hasan Felek, asgari ücret konusunda da değerlendirmede bulundu.

Belediyelerin durumu içler acısı
Konuşmasında belediyelerin sıkıntılarına da değinen, Dev-İş’in genellikle belediyelerde örgütlü bir sendika olduğunu dile getiren Başkan Vekili Felek “28 belediyenin 17’sinde Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımları yapılmamakta. Bu konuda birtakım olumlu gelişmeler, yasal düzenlemeler oldu ama pratiği önümüzdeki günlerde göreceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474