banner564

Yeni yıla hazır olacak

Eğitim Bakanlığı ile Gönyeli Belediyesi arasında okul öncesi eğitim merkezi yapımı için protokol imzalandı

Yeni yıla hazır olacak
banner598

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gönyeli Belediyesi arasında Okul Öncesi Eğitim Merkezi yapımı için protokol imzalandı.

Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleşen törende protokole, Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ile Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli imza koydu.

Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin 5 bin 800 metre kare alan içerisine yapılması öngörülüyor. Bin 495 metre kare kapalı alana sahip olacak binada 8 derslik, çok amaçlı salon, faaliyet odası, öğretmen odası ve iç bahçe bulunacak.

 

Yüzde 65’inin finansmanı Türkiye’den

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Gönyeli’nin en hızlı büyüyen beldelerden biri olduğuna değinerek, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nun artık yeterli olmadığını kaydetti.

Okulda şuanda eğitim gören öğrenci sayısının 175 olduğunu söyleyen Arabacıoğlu, Gönyeli Belediye Başkanı ile birlikte yeni bir okul yapılması yönünde arayışa girdiklerini belirtti.

Gönyeli Belediyesi’ne ait alana proje yapıldığını ve ihale komisyonuna gönderildiğini dile getiren Arabacıoğlu, projenin finansmanının yüzde 65’ini Türkiye Cumhuriyeti katkısıyla Eğitim Bakanlığı’nın, yüzde 35’ini de Gönyeli Belediyesi’nin karşılayacağını kaydetti.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de, kentlerinde okul ihtiyacının nüfus artışına oranla arttığını kaydederek, Gönyeliye KKTC’nin en büyük ve en fonksiyonel binasının kazandırılacak olmasından duyduğu mutluluğu belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 04:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474