banner564

Yeni yönetim yapacak

Diyalog’a konuşan Talat, CTP’de yaşanan anlaşmazlıkların sürmesi halinde kangren kısmın kesilip atılması gerektiğini söyledi

Yeni yönetim yapacak
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 13 Kasım tarihindeki Genel Kurula hazırlanırken, parti içerisindeki kavga ve kırgınlıklar da kongrelerde yeniden su yüzüne çıktı. 
Özellikle Mağusa Kongresi’nde yaşanan olaylar “CTP’deki kavgalar hala bitmedi” dedirtti.
Görevi, Genel Sekreter Tufan Erhürman’a devretmeye hazırlanan CTP Lideri Mehmet Ali Talat, “Uzlaşma sağlanamazsa kangren olan noktalar kesilip atılır” diyerek önemli mesaj verdi.
CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat Diyalog Tv’de yayınlanan Detay programına katıldı. Aytuğ Türkkan’ın sorularını yanıtlayan Talat, özellikle CTP içerisinde yaşananlara yönelik mesajlar verdi. 

“Ben uzlaşı sağlamaya çalıştım”
“CTP parti içindeki kavgaların yarattığı kangrenleri kesip atacak mı?” şeklindeki soruya Talat, “Evet CTP bunu kesip atacak şekilde hazırlıklarını yaptı. Neden ben yapamadım? Çünkü ben hem uzlaşmayı sağlama çabası ortaya koydum hem de elimde yeterli enstrüman yoktu. Şimdi tüzük değişikliğiyle bunu sağladık. Kimin ne yapabileceğini netleştirdik. Yüksek Disiplin Kurulu oluşacak” şeklinde cevap verdi.
“Eski defterler bu kurullara gelecek mi?” sorusuna yönelik Talat,  “Onu bilemem, yeni gelenler buna karar verecek. Şu anda devam eden parti içerisinde bir yargı süreci var. Yeni yönetim bunu ne kadar ilerletecek onu bilemem. Benim son bir ayım kaldı, partinin geleceğine ipotek koyamam” dedi.
 
“Artık biri ötekinin kuyusunu kazmıyor”
Partideki durumun geçmişe göre çok daha iyi bir noktada olduğunu anlatan Talat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Partide şimdi her kafadan bir ses çıkmıyor. Eskiden kurullarda konuşulanlar anında dışarı çıkardı, biri ötekinin kuyusunu kazmaya çalışırdı… Şimdi bunlar yok… Bir konuda bir çekişme var ve devam ediyor. Bu doğru ama geçmişte olduğu gibi alt üstlükler yok partide…”

Siyasette olmaya devam edecek 
Talat, partiye Başkan olarak döndüğünü ve başkanlığı sonrasında da partide çalışmalar yapmaya devam edeceği mesajı verdi. “Partiye döndüm sonuçta ve partiye istediği alanda destek olmak katkı yapmak boynumun borcu” diyen Talat, partide bilir kişi pozisyonunda hizmet vereceğine dikkat çekti. 

“Annan planı haritasını yırtmak lazım”
Müzakere sürecine yönelik olarak soruları da yanıtlayan Talat toprak konusuna yönelik mesajlar verdi liderlerin yaratıcı olması gerektiğine dikkat çekti. 
Rumların Annan planında ortaya çıkan haritadan daha da fazla toprak istemesi konusuna değinen Talat, “Annan planı haritası orada durduğu sürece onun dışına çıkamazsınız. Bunu yapabilmek için haritayı yırtıp atabilmek lazım. Yaratıcı, yeni fikirler ve yeni düzenlemeler yapmak gerekiyor. Daha önce Rum devletinde olanları size, sizde olanları onlara verme gibi veya yeni bir kavram, yeni bir mantık ile olaya yanaşmak gerekir. Yaratıcı fikirler ortaya gelmezse sonuçta Annan planı haritası aynen kabul edilecek demektir” dedi.
Aradan 12 yıl geçtiğine değinen Talat, “yaratıcı fikirler olmazsa sümen altı edilen bir harita yeniden gündeme gelmiş olacak. Bunun yolu vardır ama bunu ben söyleyemem. Mesela Federal hükümete bağlı bölgeler oluşturmak gibi. Yaratıcı olmazsa çözemeyiz bu işi. Ya da Annan planı haritasını iki taraf da kabul edecek bu iş bitecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473