banner564

Yeniboğaziçi, KKTC’nin ilk cittaslow kenti oldu

Yeniboğaziçi, KKTC’nin ilk cittaslow kenti oldu

Yeniboğaziçi, KKTC’nin ilk cittaslow kenti oldu
banner598
    Yeni Boğaziçi, Kıbrıs’ın ilk cittaslow (sakin şehir) kenti  oldu. Bu münasebetle dün düzenlenen törene Cittaslow Örgütü Başkan Yardımcısı, İzmir-Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer  de katıldı. 
   Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, açılışta yaptığı konuşmada, Cittaslow yolculuğuna Tunç Soyer’le birlikte çıktıklarını, belediyelerin de buna destek verdiğini, gelinen noktadan çok mutlu olduklarını söyledi.
   Atılan adıma destek vermekten mutluluk duyduğunu, fidanların yeşereceğini, çiçekleri de hep birlikte koklayacaklarını ve gelecek nesillere tohum oluşturacak şekilde besleneceğini ifade eden Öge, daha nice adımlarda buluşulmayı diledi.
Dünya Cittaslow Örgütü Başkan Yardımcısı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de, çok heyecan verici bir gün yaşadığını belirterek, “Bu yolculuk iki sene önce Yeniboğaziçi’yle başlamıştı ve Hollanda’da 30 ülkenin arasında KKTC bayrağı dalgalanması bizi çok heyecanlandırmıştı” dedi.
   “Tanınmayan bir ülkenin bir kentinin çok saygın uluslararası birliğe girmesinin çok gurur verici olduğunu” ifade eden Soyer, Cittaslow’un bir yerel kalkınma model olduğunu söyledi.
   Soyer, yerelde üretilen çözümlerin insanların derdine derman olduğunu kaydederek, mutlaka insanlığın geleceğinde kentlerin ve kent yönetimlerinin çok daha fazla yer tutacağını belirtti.
   Kıbrıs’tan da Yeniboğaziçi’nden sonra Lefke, Mehmetçik, Büyükkonuk ve Tatlısu’nun da üyelik için çalışmalar yaptığını ifade eden Tunç Soyer, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı’na ve destek veren herkese ofisin hayırlı olmasını diledi.

Demir için mutlu bir gün

   Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ise, Tunç Soyer’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 1999’da başlayan Cittaslow hareketiyle ilgili bilgiler aktardı.
   Cittaslow’un insanların sağlığını önde tutan bir kalkınma modeli olduğunu ifade eden Demir, hizmete açacakları ofisin bu çalışmaları sürdüreceğini anlattı.
   Katip Demir, “Büyük projelerin altına inşallah biz de imza atacağız. KKTC bayraklarını Avrupa’da dalgalandıracağız” dedi.
   Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisinin ardından Cittaslow Ofisi’nin kurdelesi Tunç Soyer, törene katılan belediye başkanları ve İsmail Bozkurt tarafından kesildi.
   Daha sonra Yeniboğaziçi ile Seferihisar Belediyelerinin kardeşlik protokolüne Katip Demir ve Tunç Soyer imza koydu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474