banner564

Yeniden serbest

Denktaş’ın torunu Orhan Kürşad’ın yüzünde votka şişesi kıran ve haklarında tutuksuz yargılanma kararı verilen Mehmet Alkış ile Hüsamettin Çelik, 2 kişiyi daha darp etti

Yeniden serbest
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa’da Şubat ayı 2017 tarihinde aralarında Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın torunu Orhan Kürşad’ın da olduğu 3 kişiyi darp eden ve tutuklandıktan sonra teminatla serbest bırakılan Mehmet Alkış ile Hüsamettin Çelik, bu kez Ahmet Aslan’la birlikte 2 kişiyi darp ettikleri gerekçesiyle tutuklandı. Zanlılar dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılırken, polis Alkış ile Çelik’in geçmişteki vukuatlarına değinerek tutuklu yargılanmasını talep etti.
Geçmiş olay hatırlatıldı
   Soruşturmayı yapan polis, Mehmet Alkış, Hüsamettin Çelik ve Ahmet Aslan’ın 15 Nisan tarihinde saat 04.00 sıralarında, çıkan tartışma sonucu Ferruh Gayye ve Ali Yücel’i ciddi şekilde darp ettiklerini, Ferruh Gayye’nin iki dişinin kırılmasına sebep olduklarını söyledi. Polis, Mehmet Alkış ve Hüsamettin Çelik’in yine Lefkoşa’da Şubat 2017 tarihinde bu sefer kendilerine yan baktığı gerekçesi ile Emrah İbrahimoğulları, Derviş Savarona ve Orhan Kürşad’a saldırıp, Kürşad’ın yüzünde votka şişesi kırdıklarını hatırlattı. Polis, aktarmış olduğu olgular ışığında halen daha askıda davaları bulunan zanlılar Mehmet Alkış ve Hüsamettin Çelik’in, davalarını tutuklu beklemelerini, zanlı Ahmet Aslan’ın ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
İkisi tutuklu yargılanacak
   Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlılar Mehmet Alkış ve Hüsamettin Çelik’in teminatta bağlı oldukları süre içerisinde tekrardan mahkeme huzuruna geldiklerini belirterek davalarını 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemelerine emir verdi. Kıdemli Yargıç Reynar, zanlı Ahmet Aslan’ın ise davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 2 kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473