banner564

Yetkililer kulak tıkadı

Mormenekşe’de atıl vaziyette bulunan ve büyük tehlike arz eden bina için kimse önlem almıyor

Yetkililer kulak tıkadı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Mormenekşe köyünde, köy meydanı yakınlarında bulunan ve her gün önünden onlarca kişinin yanı sıra, okul dönemi ilkokullarına giden minik öğrencilerin geçtiği atıl vaziyette olan ve tehlike arz eden bina için yetkililer inatla önlem almamaya devam ediyor. Basında da defalarca haber yapılmasına karşın yetkililerin konu ile ilgili umursuz tavırları başta Mormenekşe köyü muhtarı Saim Aytürk olmak üzere Mormenekşe sakinlerinin sabrını taşırırken, Saim Aytürk, sonunda çapa ve kürekleri alarak binayı kendilerinin yıkacakları uyarsında bulundu.
Bina demirlerle ayakta tutulmaya çalışılıyor
Yıkılmaya yüz tutmuş olan ve içerisinde fareler ile yılanların cirit attığı bina için yıllardır alınmış olan tek önlem, dış tarafından yerleştirilen demirlerle binanın ayakta durmasının sağlanmaya çalışılması, ancak bu önlemin kesinlikle yeterli olmadığını ve durumu yetkili mercilerle birlikte defalarca gazetelere de bildirerek gündeme getirdiklerini anlatan köy sakinleri, seslerine bir türlü kulak verilmediğini belirterek, binanın çökmesi ve birinin zarar görmesi durumunda bunun hesabının verilemeyeceği uyarısında bulundu.
Saim Aytürk: Faturasını ağır ödeyecekler
Diyalog muhabirine açıklama yapan Mormenekşe köy muhtarı Saim Aytürk, yıllarca tehlike arz eden bina için hiçbir önlem alınmadığını ve geçtiğimiz günlerde bir çocuğun ayağının, binayı ayakta tutmaya çalışan demirlere takılarak yere düştüğünü söyledi. Binanın yaşlılar ve çocuklar için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Aytürk, yıllarca konuyu tüm mercilere bildirmelerine ve basına taşımalarına rağmen inatla ilgili bina için bir önlem alınmadığını ifade ederek, “önlem almaları için birine bir şey olması mı gerekir” dedi. Zamanı geldiğinde yetkililerin bu umursamaz tavrının bedelini çok ağır ödeyecekleri uyarısında bulunan Aytürk, siyasiler seçim zamanı köye geldiği zaman ne kendisinin muatap olacağını ne de hiçbir köylüyü muattap ettirmeyeceğini dile getirdi.
Önünden çocuklar geçiyor
Binanın ilkokula giden yolun üzerinde olduğunu ve 6 yaş grubu çocukların her gün bina önünen geöçtiğini belirten Aytürk, sabırlarının taştığını ve gerekirse kazma ve kürekleri alarak ilgili binayı kendilerinin yıkacağı uyarısında bulundu. 
Farelerin cirit attığı bina insanlardan daha değerliyse bu hükümete bir şey diyemem
Yetkililerin bir an önce önlem almasını istediklerini yineleyen Aytürk, “içerisinde farelerin ve yılanların cirit attığı bir bina insan hayatından daha önemliyse ben artık bu hükümete ve bu devlete bir şey diyemiyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474