banner564

Yetkililer ses vermeli

Güney Kıbrıs’ta saldırıya uğrayan Erfem-Simge Günsay çiftini ziyaret eden Hasan Yılmaz Işık çağrıda bulundu:

Yetkililer ses vermeli
banner598
Pelin YÜKSELAY
KKTC İnsan Hakları Derneği heyeti, Güney Kıbrıs’ta saldırıya uğrayan Erfem-Simge Günsay çiftini evlerinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
   Zgünsay çiftine saksı içinde çiçek takdim eden KKTC İnsan Hakları Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık,  yapılan saldırının ilk ve son olmadığını belirterek, KKTC yetkililerinin sessiz ve tepkisiz kalmamasını istedi. Işık; Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklere yönelik saldırıların cezalandırılmadığını ve birarada yaşama konusunda güven duymadıklarını belirterek “Kıbrıslı Rumlarla ancak yan yana yaşanabiliriz”dedi.
   Işık,şöyle dedi:
   “Kıbrıs Rum halkının güneye geçen insanlarımıza şövenist ve ırkçı saldırıları Avrupa Konseyi’nin 2015 yılında aldığı kınama ve uyarı kararına rağmen devam ediyorsa; Rumlarla barışın ancak yan yana yaşamaktan başka seçeneği yoktur. Günsay çiftine yapılan bu saldırıyı şiddetle konıyor, yetkililerimizi de bu konularda ses vermeye davet ediyoruz.”
   Saldırıya uğrayan Erfem Günsay’da Rumların saldırılarının artık sona ermesi gerektiğini belirtti, Kıbrıslı Türklerin hiçbir zaman Rumlara bu şekilde davranmadığının altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2017, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474