banner564

“Yıldırım” operasyonu

Narkotiğin Gazimağusa’da eş zamanlı düzenlediği baskınlarda 11 kişi tutuklandı, 66 gram uyuşturucu madde ve 7 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi

“Yıldırım” operasyonu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri önceki akşam Gazimağusa’da “Yıldırım” operasyonu düzenledi. Farklı noktalara baskın düzenleyen polis, 66 gram ağırlığında uyuşturucu madde ve 7 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirdi. Operasyonlarda biri kadın, 11 kişi gözaltına alındı. Tutuklanan zanlılar dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Operasyonun son durağında bir evde Hint keneviri bahçesi tespit edildi.
Narkotik Şube ekipleri, ilk operasyonda 41 gram Hint keneviri türü uyuşturucu maddenin yanı sıra uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan, 2 bin TL, 500 Euro ve 400 Dolar nakit para ele geçirdi, Yusuf A.Yousif El Mahalli, Muhammed Muftah, Ramdan Abala Bozakouk ve Laya Sharif isimli zanlıları gözaltına aldı. Nefes kesen operasyonlarının ikincisinde bir eve baskın düzenleyen polis, 1 adet extacy hap ile 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Polis, evde bulunan Saboor Hussain Gondal ile Faruk Avrangzeb’i gözaltına aldı. Ekipler, zanlıların ifadesinden yola çıkarak, uyuşturucu maddeleri sattığı iddia edilen Umut Keloğlu isimli zanlıyı da tutukladı. Keloğlu’nun da üzerinde yapılan arama sonucu bir gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Araçlarında uyuşturucu bulundu
Operasyon kapsamında bir diğer adrese baskın düzenleyen ekipler, evin önünde araç içerisinde tespit ettiği Abdullah Burhan İbrahim Hamed ile Sanah Faran Khan’ı alıkoyduktan sonra araçta arama yaparak 7 gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi, polis her iki zanlıyı da gözaltına aldı. Operasyonlar kapsamında başka bir adrese daha baskın düzenleyen polis, 15 gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi, Samon Omoniyi Ademoyegun isimli zanlıyı da gözaltına aldı.

Evde sera oluşturdu
Operasyonun son durağında ise ekili Hint keneviri bitkisi bulundu. Evinin odasında 7 kök Hint keneviri bitkisi yetiştirdiği belirlenen Enes Kılınç’ın, bitkilerin bakımı için, floresan, vantilatör, fan, çiçek toprağı gibi birçok bitki bakım malzemesi de bulundurduğu tespit edildi.
Operasyonlar kapsamında dün mahkeme huzuruna çıkarılan tüm zanlılar aleyhinde, soruşturma maksatlı 2’şer gün tutukluluk emri temin edildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473