banner564

Yılın vurgunu

Kendini Mağusa gümrük memuru Cemal Güreşçioğlu olarak tanıtan ve 4 araba vereceği bahanesiyle Osman Uçar’ın 150 bin lirasını uçuran Mithat Kurt ile Muhammed Gökmen sonunda yakayı ele verdi

Yılın vurgunu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da önceki gün akıllara durgunluk veren ve filmlere konu olacak bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Kendini Mağusa gümrük memuru Cemal Güreşçioğlu olarak tanıtan ve 4 araba vereceği bahanesiyle Osman Uçar’ın 150 bin lirasını uçuran Mithat Kurt ile Muhammed Gökmen sonunda yakayı ele verdi. Zanlılar dün mahkemeye çıkarılarak haklarında tutukluluk emri alındı.
Zanlılar, yılın vurgununa aday bir planla dolandırdıkları Osman Uçar’dan aldıkları 150 bin lirayı kendi aralarında paylaştıklarını itiraf etti. Hem ucuza alacağı arabalardan hem de yüklü miktarda parasından olan Osman Uçar ise Kurt ve Gökmen’e adaletin gerekli cezayı vermesini diledi. 

Mithat bir anda Cemal oldu 
İddialara göre Muhammed Gökmen, Osman Uçar isimli şahsa Gazimağusa gümrüğünde yakın arkadaşı olduğunu söyleyerek, 4 tane aracı çok uygun fiyata almasını sağlayacağını söyledi.
Buna inanan Osman Uçar, hayalindeki arabalara kavuşmak için Muhammed Gökmen’e bir yıl içinde 150 bin lira ödedi. Muhammed Gökmen’in kendisine verdiği hayali gümrükçü Cemal Güreşçioğlu’nu arayan Uçar, karşısındaki Mitaht Kurt ile konuşmaya ve arabaların teslim edileceği tarihi konuşmaya başladı.
Osman Uçar’ın telefonuna cevap veren Mithat Kurt her konuşmada, kendini gümrük memuru Cemal Güreşçioğlu diye tanıtarak oyunu devam ettirdi. 
Durumdan şüphelenen Osman Uçar polise giderek durumu aktardı. Araştırma yapan polis, Gazimağusa gümrüğünde çalışan “Cemal Güreşçioğlu” isimli bir kişinin bulunmadığını belirledi. Osman Uçar dolandırıldığını anladığında artık çok geçti. Polis kısa sürede Muhammed Gökmen ile Mithat Kurt’u tespit ederek gözaltına aldı ve dün de tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkardı.

Araçları uygun fiyata alırım dedi
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, 2016 yılı Ocak ayı ile 2017 yılı Mart ayı içerisinde, zanlı 1 Muhammed Gökmen’in, zanlı 2 Mithat Kurt ile anlaşarak, Osman Uçar isimli şahsa, Gazimağusa’da gümrükte çalışan yakın bir arkadaşının  bulunduğunu ve 1 adet BMW, 1 adet MERCEDES, 1 adet TOYOTA AUSTER ve 1 adet SUZUKİ SİVİT marka aracı kendisine çok uygun fiyata satın alabileceğini söylediğini ve farklı zamanlarda toplamda 150 bin TL parayı sahtekarlıkla temin ettiğini söyledi.

Paraları kırıştılar
Olayın 21 Mart 2017 tarihinde polisin bilgisine geldiğini ve zanlıların tespit edilerek gözaltına alındıklarını anlatan Türe, zanlı 2 Mithat Kurt’un kendilerine bir gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini söyleyerek, temin edilen paradan sadece 2 bin TL aldığını iddia ettiğini aktardı. 
Polis, zanlı 1 Muhammed Gökmen’in ise kendilerine verdiği gönüllü ifadesinden suçunu kabul ettiğini ve temin ettikleri paranın 132 bin 500 TL’lik meblasını, zanlı 2 ile paylaştıklarını ileri sürdüğünü belirtti.


Gümrükçünün ismi sahte çıktı
Türe, gümrükte yapmış oldukları araştırma sonucunda ise zanlı 1 Muhammed Gökmen’in, müştekiye arkadaşım diye söylemiş olduğu Cemal Güreşçioğlu isimli her hangi bir şahsın çalışmadığını tespit ettiklerini ifade etti.
Soruşturma sürüyor
Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın sürdüğünü ve ifadesine başvurulacak tanıklar olduğunu belirten Türe, zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salşmen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473