banner564

YÖDAK yasasını eleştirdi

Akıncı, “Yükseköğretim günlük siyaset ve parti politikalarından uzak tutulmalı” dedi

YÖDAK yasasını eleştirdi
banner598
Yılmaz YAKAR
Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 20. yaşını önceki gün akşam Bedesten’de düzenlenen resepsiyonla kutladı.
UKÜ’nün kuruluşundan itibaren kaydettiği gelişmelerin sinevizyon ile aktarıldığı resepsiyonda 20. yaş pastası kesildi.
Resepsiyona Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bazı milletvekilleri, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı ve diğer davetliler katıldı.

Akıncı: Eğitim siyasetten uzak olmalı 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı resepsiyonda yaptığı konuşmada, akademi dünyasının, özerk demokratik ortam ve özgür düşünceye sahip olması gerektiğini vurgulayarak, özgür düşünen bireyler yetiştirmenin önemli şartının da yükseköğretimi günlük siyaset ve parti politikalarından uzak tutmak olduğunu söyledi.
Geri iade ettiği YÖDAK Yasası olarak nitelendirilen Yükseköğretim Yasası ile ilgili Cumhuriyet Meclisi’ne yönelik sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yasayı sayfalarca endişe ve kaygıları içeren gerekçelerle birlikte Meclis’e iade ettiğini ancak gerekçeler incelenmeden, okunmadan ve araştırılmadan yarım saatte yasanın Meclis’teki çoğunluk tarafından geçirildiğini kaydetti.
Akıncı, bu düşünceyle akademi dünyasını özerk yapıya kavuşturmanın mümkün olmadığını söyledi.

“Devletin su vermemesi rahatsız edici”
Cumhurbaşkanı Akıncı, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’nin konuşmasına işaret ederek, 20 yıllık üniversiteye devletin su vermemesini işitmenin rahatsız edici olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Akıncı Türkiye’den “şarıl şarıl” su gelirken bazı zamanlarda fazla su denize akıtılırken, suyun UKÜ’ye bağlanmamasını anlamasının mümkün olmadığını söyledi. Akıncı,”El ele verelim bunları yapalım” dedi.

Siber: Güç, artık topla silahla değil…
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, bir halkın öz güveni ne kadar yüksekse o kadar güçlü olduğunu kaydetti
Günümüzde gücün topla, silahla değil kültür, sanat ve eğitimde ilerlemeyle ölçüldüğünü söyleyen Siber, üniversitelerin bu gücü sağladığını kaydetti.

Nadiri: Birçok başarılı işe imza atıldı
UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, 20 yılın üniversitelerin hayatında uzun bir zaman olmadığını ancak UKÜ’nün bu kısa sürede birçok başarılı işe imza attığını belirtti.
Nadiri, kampüsteki su sorununa dikkat çekerek, UKÜ’ye su boru hattı bağlantısı olmaması nedeniyle ihtiyacı taşıma suyla gidermek durumunda olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2017, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474