banner564

‘Yok öyle yağma’

Sosyal Sigortalarla ilgili 300 milyonluk borç ve belediyelerin durumuna dikkat çeken Maliye Bakanı Özgür; yapısal reformların zorunlu olduğunu belirtirken, istifa etmesini bekleyenlere mesaj verdi

‘Yok öyle yağma’
banner598
Raif DOĞRU
   Maliye Bakanı Birikim Özgür, Türkiye ile imzalanacak yeni ekonomik protokol konusundaki çalışmaların tamamlandığını belirtirken “Kritik nokta Perşembe’den sonraki süreçtir” dedi.
   Özgür, bazı belediyelerin maaş ödeyemez duruma geldiğini, sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılamadığını belirterek, kamu-özel ortaklığı için siyaset üretilmesi gerektiğini söyledi.
   Sosyal Sigorta borçlarının 300 milyona ulaştığını belirten Özgür “bu borçları kim ödeyecek?” diye sorarken, sistemin iflas ettiğini itiraf etmek zorunda kaldı.
   Türkiye ile ilişkilerde demagoji yapıldığını ve imzalanacak olan protokolün eleştirildiğini belirten Özgür şöyle dedi:
   “Niye eleştiriyorlar?.. Birikim Özgür gitsin der biz gelelim diye. Yok öyle yağma...”
   Katıldığı bir TV programında, yerel gelirlerin tek başına ihtiyaçları karşılayacak durumda olmadığını, bu yıl için cari bütçeye 200 milyon liralık yardım istediklerini anlatan Özgür, şunları vurguladı:
   Türkiye ile protokol imzalanmalıdır. Cari bütçede açıklar var, bize kredi verin diyeceğiz. Ancak bununla birlikte yapacağımız yapısal reformları ortaya koyacağız. Türkiye bize bu kaynağı verirken, yapacaklarımıza bakacak.Kritik nokta, Perçembe’den (bugünden) sonraki süreçtir.”
   Milli gelir kadar borç biriktiğini vurgulayan Maliye Bakanı Özgür, sendikalar ve diğer paydaşlarla görüşmeler yapılarak destek isteneceğini kaydetti.  

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474