banner564

Yollarda can güvenliği Nerede?

Gaz tüplerini halatla bağlayıp, Lefkoşa’dan, Güzelyurt’a doğru yola çıktı, Alayköy yakınlarında polise takıldı

Yollarda can güvenliği Nerede?
banner598

 Melin DOBRAN

  Kaçak yaşamla mücadele kapsamında Polis Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi, Sosyal Sigortalar Kurumu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Trafik Dairesi ekiplerince, ülke genelinde başlatılan denetimler sürüyor.      
   Lefkoşa-Güzelyurt ana yolunda dün gerçekleştirilen denetimler sırasında, üzeri gaz tüpleriyle yüklü küçük kamyonet polis tarafından durduruldu. Halatla bağlanmış, son derece tehlikeli bir vaziyette gaz tüplerini taşıyan kamyonetin özel işletme izni olmadığı da ortaya çıktı.
   Polisin rapor ettiği araç sürücüsünün daha sonra yoluna devam etmesi ise görenleri hayrete düşürdü.

235 araç kontrol edildi

   Farklı saatlerde dün Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, İskele ve Güzelyurt bölgelerinde yapılan denetimlerde, trafik ve muhaceret polislerinin yanı sıra, Çalışma Dairesi, Sosyal Sigortalar Dairesi ve Trafik Dairesi personelleri de görev başındaydı. Bu ilçelerde gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 235 araç kontrol edilirken, suç işlediği tespit edilen 26 araç sürücüsü polis tarafından rapor edildi. 
   Denetimlerde kurum yetkileri ve  polis tarafından durdurulan araç sürücülerinin çalışma, ikamet ve muhaceret izinleri, sosyal sigorta yatırımları, işletme izinleri ve benzeri konulardaki yükümlülüklerini yerine getirip getirmediklerine bakıldı.
   Polis tarafından rapor edilen suçların dağılımı ise şöyle:
   “Mesleki sürüş ehliyetsiz araç kullanmak 11, seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak 1, süratli araç kullanmak 3, “B” özel işletme izinsiz araç kullanmak 2, “A” yol kullanma izinsiz araç kullanmak 3, yıpranmış lastikle araç kullanmak 1, fazla yolcu taşımak 1, plaka kurallarına aykırı plaka bulundurmak 3 ve takside yolcu taşıdığı sırada taksimetreyi çalıştırmamak 1.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474