banner564

Yolu açık olsun

DP’li Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın, seçimlerde UBP’den aday olma kararına ilk tepki Özcafer’den geldi:

Yolu açık olsun
banner598
Çiğdem AYDIN
Hükümetin küçük ortağı Demokrat Parti’nin 3 bakanından biri olan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın, erken genel seçimde UBP’den aday çıkacağına ilişkin iddialar büyük ölçüde doğruluk kazandı.
Berova dün kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Demokrat Parti'deki siyasi görevimin diğer değerli milletvekilleri ile birlikte, seçim tarihinin belirlenmesiyle doğal olarak sona erecek” dedi. 
   Berova açıklamasında şunları kaydetti:
   “Demokrat Parti Ulusal Güçler çatısı altında 2013 yılında gerçekleştirilen Genel Seçimlerde Milletvekili adayı olup Girne Bölgesi'nden halkın takdiri ile seçildim. Bu süreç zarfında Meclis İdare Amirliği, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) Üyeliği ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'nda görev aldım.
Bana tevdi edilen görevi sürdürdüğüm bu dönemde Erken Genel Seçim tarihi konusunun gündeme gelmesi ile birlikte siyasi kulislerde de ciddi bir hareketlenme olmuştur. Buna ilaveten siyasi partilerde aday belirleme sürecine girilmesiyle birlikte medyada adaylığım ile ilgili çeşitli yorumlar ortaya atılmıştır. 
Öncelikle bu yorumların detayına şu anda girmeyi doğru bulmadığımı belirtirken, Demokrat Parti'deki siyasi görevimin diğer değerli milletvekilleri ile birlikte, seçim tarihinin belirlenmesiyle doğal olarak sona erecek, bu aşamada yeniden adaylığım ile ilgili karar verme sürecine girilmiş olacaktır. Söz konusu aşamaya gelindiği dönemde ise başta ailemin kararı olmak üzere, özellikle şahsımı bu mevkilere taşıyan siz değerli seçmenimizin nezdinde tüm yorum ve öneriler değerlendirilecek ve karar aşaması bu şekilde tamamlanacaktır... Vereceğim bu önemli karar alınır alınmaz mutlaka sizler ile paylaşılacaktır.”
 
Özcafer:Yolu açık olsun
Bu arada Diyalog’un görüşlerne başvurduğu DP Genel Sekreteri Afet Özcafer, Özdemir Berova’nın parti ayrılma kararını “yolu açık olsun” sözleriyle değerlendirdi. Özcafer şöyle dedi:
   “Bizim şu anda gündemimiz partimizin kuruluş yıldönümüdür Özdemir Berova bey hiç de gündemimizde değildir. Biz kuruluş yıldönümümüzü coşkuyla kutlayacağız buraya adapte olmuş bulunuyoruz. Özdemir beyi gündeme almadık öyle bir niyetimiz de yoktur. Özdemir bey kararını kendi verir yolu açık olsun." 
   Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ise, DP’den ayrılacağına ilişkin iddialara güldüğünü söyledi. Ataoğlu "Serdar Denktaş bile UBP'ye gitse ben öyle bir şey düşünmem" dedi .
   Diyalog muhabirinin telefonla ulaştığı Başbakan Yardımcısı ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, Özdemir Berova’nın kararı hakkında herhangi bir yorum yapmayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474