banner564

“Yönetim işi savsaklıyor”

Emek İş Sendikası, CAS çalışanlarına yönelik toplu iş sözleşmesi yapılmadığı gerekçesiyle eylem yaptı

“Yönetim işi  savsaklıyor”
banner598
İbrahim DİRAN
Emek İş Sendikası, Cyprus Airport Services (CAS) Yönetim Kurulu’nun şirket çalışanlarına yönelik toplu iş sözleşmesi yapılması için görüşmeye yanaşmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.
Emek-İş Sendikası, eylemini, toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri için tarafları toplantıya çağrıma görevi bulunduğundan Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde düzenledi. 
Eylemde, CAS Yönetim Kurulu’na 4,5 ay önce toplu iş sözleşmesi yapılması için yazılı talepte bulunulduğu ancak görüşmenin Bakanlığın gerekçesiz gerekçeleriyle yapılmadığı savunuldu.
Emek-İş Sendikası’nın üye olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Dev-İş) Genel Başkanı Hasan Felek, eylemde yaptığı konuşmada, Emek-İş Sendikasının 2016’nın başından itibaren toplu iş sözleşmesi için başlattığı girişimlerin savsaklandığını ifade etti.
Felek, “Toplu sözleşme hakkımızı ve iş yerimizin özele devredilmesini önlemek için bir mücadele başlatmış bulunuyoruz. Bu mücadele ekmeğimize iş yerimize sahip çıkma mücadelesidir” dedi.
Emek-İş Sendikası Başkanı Koral Aşam ise, eylemin “toplu iş sözleşmesi imzalamaktan imtina eden siyasileri göreve çağırma” amacıyla düzenlendiğini kaydetti.
Aşam, Ercan Havalimanında yer hizmeti veren iki şirketten birinin gerekli yer hizmetlerinin yüzde 60’ından fazlasını veremeyeceği yönde yasa gücünde kararname bulunmasına rağmen, kararnamenin de dikkate alınmadığını savundu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473