banner564

Yorgancıoğlu: Yaşananlardan ders çıkarılmalı

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye tarihinin dönüm noktalarından biri olan “30 Ağustos Zafer Bayramı”nın her yıl olduğu gibi bu yıl da KKTC’de gururla kutlanacağını vurguladı.

Yorgancıoğlu: Yaşananlardan ders çıkarılmalı
banner598
Yorgancıoğlı, Türkiye halkının 30 Ağustos 1922’de özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuştuğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin de 30 Ağustos Zaferi ile atıldığını belirterek, şöyle devam etti:

“Atatürk’ün güçlü iradesi sayasinde”
“Geçmişte yaşanan zorlu mücadelelere rağmen bu önemli gelişme sonucunda, ülke, işgalden kurtarılarak toprak bütünlüğü sağlanmış, Atatürk’ün güçlü iradesi, azmi ve kararlılığı ile hızlı bir yapılanma sürecine girilmiş, ülkede yeniden güven ve istikrar ortamı oluşturulmuştur.  Tarihte yaşananlardan büyük dersler çıkarılmalıdır. Bugün sahip olunanlar pek de kolay elde edilmemiş, birçok fedakarlıklar sonucunda kazanılmıştır. Çağdaş ve demokratik bir devlet yapısı, adalet ve eşitlik ilkesine dayalı bir düzende barış içerisinde yaşanan bugünün şartlarına ulaşmak için geçmişte birçok zorlukla mücadele edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bugün bakıldığı zaman bölgesinde üstün bir güç olma özelliğiyle bölgesel ve küresel barışa büyük katkılar sağlamaktadır... Bu anlamlı günü en içten duygularımla kutlar, çağdaşlığın, demokrasinin, adaletin, kardeşliğin ve barışın hakim olduğu yarınlar dilerim.”

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 09:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mufut Onat
Mufut Onat - 2 yıl Önce

Hintli bir matematikçi vardı, genç yaşta ölmüş.36 problemin mucidi olduğu biliniyor.

Dilli
Dilli - 2 yıl Önce

Twşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474