banner564

Yüksek Öğrenim Platformu oluşturuldu

Bazı meslek örgütleri bir araya gelerek, yurtiçi ve yurt dışında lisans ve lisansüstü eğitim alacak KKTC vatandaşlarının eğitimlerinin ihtiyaca göre planlanmasını sağlamak ve yurtiçinde alınacak olan eğitimin kalite standartlarını yükseltmek amacıyla “Yüksek Öğrenim Platformu” oluşturdu.

Yüksek Öğrenim Platformu oluşturuldu
banner598
Platformu, Tabipler Birliği, Tabipler Odası, Diş Tabipleri Odası, Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Eczacılar Birliği, Fizyoterapistler Birliği, Barolar Birliği, Psikologlar Derneği, Bağımsız Psikologlar İnisiyatifi, Diyetisyenler Birliği, Veteriner Hekimler Birliği oluşturdu. 
11 meslek örgütünün yaptığı ortak basın açıklamasında, “Yüksek Öğrenim Platformu” amaç ve hedeflerine yer verildi. 
Oluşumla ilgili toplantının Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği binasında gerçekleştiği belirtilirken, Platformun diğer meslek örgütlerini de içine alacak şekilde büyüyeceği ve önümüzdeki günlerde bu bağlamda ilgili mercileri uyarmak için gerekli girişimleri yapacağı ifade edildi. 
Önceliklerinin yurtiçinde eğitim görecek öğrencilerin merkezi bir sınavla alınması, ihtiyaçların belirlenebilmesi için istatistiksel verilerin toplanması, bölüm akreditasyonlarının uluslararası standartlarda olması, ilgili yasal mevzuatların sağlamlaştırılması, yeniden düzenlenmesi ve üniversitelerin yönetim kurullarında meslek örgütlerinden temsilcilerin bulunması konularında çalışmalar yapmak olduğu vurgulandı. 
Açıklamada, Yükseköğretim Planlama Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nun (YÖDAK) yapısının masaya yatırılması gerektiği savunuldu. 

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474