banner564

Yüreği yanıyor

Cinayete kurban giden Burcu’nun babası Yaşar Akçakaya, “Hayatı boyunca kızıma bir tokat bile atmadım” diyerek, yaşananlara isyan etti

Yüreği yanıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
 Gazimağusa’da Özgür Okumuş’ın bıçak darbeleriyle hayatını kaybeden Burcu Okumuş’un babası Yaşar Akçakaya yaşananlara isyan etti. Diyalog muhabirine konuşan talihsiz baba, “Bugüne kadar kızıma bir tokat atmış değilim... Onu bir çiçek gibi yetiştirdim... Şimdi bıçaklı saldırı ile kaybetmenin acısı içindeyim... Yüreğim yanıyor” dedi. . Cinayete kurban giden Burcu Okumuş’un cenazesini teslim almaya gelen acılı baba Yaşar Akçakaya, 2 ay sonra mezun olup gelecek olan kızlarını sabırsızlıkla beklerken bu şekilde katledilmesinin acısını yaşadıklarını dile getirdi.
Yaşar Akçakaya, adaletin katile gerekli cezayı vermesini istedi.
Öte yandan vahşice işlenen cinayete öfke çığ gibi büyüyor. Gazimağusa’da bulunan sivil toplum örgütleride dün saat 18.00’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden (DAÜ) olayın gerçekleştiği “Yemen Kahvesi” önüne kadar yürüyerek cinayete olan tepkilerini gösterdi. Yürüyüşte ayrıca Burcu’nun katledildiği yere resimleri bırakıldı.

Akçakaya: Kızımın bazı şikayetleri vardı
Kızının cenazesini teslim almaya gelen acılı baba Yaşar Akçakaya, Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada, cinayeti işleyen Özgür Okumuş’un şerefsiz ve onursuz biri olduğunu bildiğini ve kızının da daha önceden Özgür Okumuş hakkında bazı şikayetleri kendisine aktardığını söyledi. “Bugüne kadar tek bir fiske dahi vurmadığım canım kızım bir caninin bıçak darbeleri ile yaşamını yitirdi” diyerek tepkisini dile getiren acılı baba, “hangi adalet kızımı geri getirecek” şeklinde konuştu.

Tüm aile sabırsızlıkla dönmesini bekliyorduk
Kızının sadece 2 ay sonra mezun olacağını ve tüm ailenin kızlarının dönüşünü iple çektiklerini anlatan Akçakaya, kızlarını diploma ile beklerken kefen ile teslim aldıklarını ve çok üzgün olduklarını aktardı.  Kızının çok iyi ve duygusal biri olduğunu belirten Akçakaya, “Diyaliz bölümü son sınıf öğrencisiydi, bazen telefonda konuştuğumuzda staj yaptığı günlerde diyaliz hastalarının durumlarını bana anlatır ve çok üzülürdü” şeklinde konuştu. 

KKTC adaletine sonuna kadar güveniyorum
Davanın takipçisi olacağını ve duruşmaları izleyeceğini kaydeden acılı baba, KKTC adaletine güvendiğini dile getirerek, “Lütfen kamuoyu oluşturup bu davanın gündemde kalmasını sağlayın” şeklinde konuştu.

Hastanede kuş uçmadı
Öte yandan zanlı Özgür Okumuş’un tedavi gördüğü  Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde önceki akşamı ve dün geniş güvenlik önlemleri alan polis adeta kuş uçurtmadı. Katil zanlısı Özgür Okumuş’un yatmakta olduğu Nöroloji servisini de kapatan polis, servise, ilgili bölümde görevli personel haricinde hiçbir hastane personelini dahi sokmuyor. Öte yandan gözünü ilk açtığında eşinin yaşayıp yaşamadığı sorusunu soran katil zanlısı, yaşıyor cevabını alması üzerine “olamaz  o ölmeliydi” dediği iddia edildi.

Mahkemeye çıkarılamadı
Nöroloji servisinde tedavisine devam edilen katil zanlısı Özgür Okumuş, dün sağlık durumunda dolayı mahkeme huzuruna çıkarılamadı. Katil zanlının durumunun bugün daha iyiye gitmesi durumunda mahkeme huzuruna çıkarılarak tutuklanması bekleniyor.
Sivil Toplum Örgütleri Burcu için yürüdü
Gazimağusa’da bazı sivil toplum örgütleri dün saat 18.00 sıralarında Doğu Akdeniz Üniversitesi önünde toplanarak cinayetin gerçekleştiği noktaya kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında sık sık slogan atan ve çoğu kadınlardan oluşan kalabalık, cinayetin gerçekleştiği noktada basın açıklaması ve oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2017, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473