banner564

Yüzde 100 başarı vadediyor

Mütercimlik yapan Ali Üncü, uyguladığı bazı tekniklerle 30 saatte İngilizce konuşturacağını söylüyor

Yüzde 100 başarı vadediyor
banner598
Melin DOBRAN
Mütercim Tercüman ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Ali Üncü, 30 saatte İngilizce konuşma öğrettiğini söyledi. DAÜ Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden mezun olan Üncü, Uluslararası Mütercim Tercümanlar Birliği (IAPTI) üyeliğini alarak, 75 farklı ülkede tercümanlık yapmaya hak kazandı. Üncü, Türkiye ve Kıbrıs’ta olmayan 30 saatte İngilizce konuşma metodunun mimarı olduğunu ifade etti. Bu 30 saati, 20 + 10 şeklinde uyguladığını dile getiren Üncü, ilk 20 saatte kişiye veri yüklemesi yaptığını söyledi. Geriye kalan 10 saatte ise diyalog sürecine girildiğini belirten Üncü, bu metodun diğer İngilizce eğitim ve öğretimlerinden tek farkının, gramersiz olduğunu söyledi. Üncü, konuşmayı Türkçe üzerinden öğrettiğini ve bunu da çeviri teknikleri kullanarak uyguladığını ifade etti.

“75 farklı ülkede tercümanlık yapma hakkım var”
İlkokul 4. Sınıftan sonra Avustralya’da eğitim gördüğünü belirten Ali Üncü, şöyle dedi:
“İlkokul 4. sınıftan sonra, Avustralya’da 8 yıl boyunca eğitim gördüm. Kıbrıs’a geri döndüğümde, Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nde yabancı dil eğitimi gördüm. DAÜ Mütercim-Tercümanlık Bölümü’ne 2006 yılında girdim ve 2010 yılında şeref derecesiyle mezun oldum. Askeri vazifemi, Mütercim-Tercüman Asteğmen olarak tamamladım. Askeri vazifemin bittiği sürede Avrupa Birliği Proje Destek Ofisi çatısı altında gerek GIZ gerekse IBF uluslararası şirketlerinde yazılı ve sözlü çevirmenlik görevini üstlendim. Sonrasında Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisansımı tamamladım. Uluslararası Mütercim Tercümanlar Birliği (IAPTI) üyeliğini aldım. Bu üyelik sayesinde 75 farklı ülkede tercümanlık mesleğini yapma hakkını kazandım.”

“Farkı gramersiz olması”
Ali Üncü, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün doktora programının son aşamasında olduğunu dile getirerek, Türkiye ve Kıbrıs’ta olmayan 30 saatte İngilizce konuşma metodunun mimarı olduğunu kaydetti. Ali Üncü şunları söyledi: “Geçtiğimiz yaz aylarında İspanya’nın Madrid şehrine gittim. Orada EA (Electronic Arts) Şirketi’nde Battlefield 1 oyunu için yerelleştirme görevini üstlendim. Şu anda ise Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün Doktora programının son aşamalarındayım. Bunların yanı sıra yerel bir gazetemizde köşe yazarlığı yapmaktayım. Türkiye ve Kıbrıs’ta olmayan 30 saatte İngilizce konuşma metodunun mimarıyım. Bu 30 saat 20 +10 şeklinde uygulanır. İlk 20 saatte kişiye veri yüklemesi yapılmaktadır. Geriye kalan 10 saatte ise diyalog sürecine girilir. Bu metodun diğer İngilizce eğitim ve öğretimlerinden farkı gramersiz olması ve Türkçe üzerinden öğretilmesidir. Bunu da çeviri teknikleri kullanarak uygulamaktayım. Ortalama her ders saatinde 2 yeni konu işlenmekte ve 10 ile 15 yeni kelime öğrenilmektedir. Metodum, ezbere dayalı değil, öğrenmeye dayalıdır. Bu metotla sıfır seviyesinde olan bir öğrenciyi, 30 saat sonunda gerek gündelik gerekse mesleki hayatını sürdürebilecek şekilde konuşturabiliyorum. 

“Programım 85 kişide yüzde 100 başarı sağladı”
Programım 90 kişi üzerinde denenmiş ve 85 kişide yüzde 100 başarı sağlamıştır. Online active seçeneğimiz ile uzak mesafede olan herkese, buna Türkiye de dâhil, Skype ara yüzü kullanılarak kamera karşısında bire bir ders seçeneği de sunmaktayım. Bu program daha çok 20’li yaşlar ve üzeri için daha çok fayda sağlamaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473