banner564

Yüzde 5 faizli

Bakan Atun, esnafa 100 bin TL’ya kadar kredi verileceğini açıkladı

Yüzde 5 faizli
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği tarafından yürütülen Kefalet Kooperatifleri Finansman Programı kapsamında, cirosu 1 Milyon TL’nin altında olan esnafa, yüzde 5 faizle 100 bin TL’ye kadar kredi alma imkânı verileceğini açıkladı.
Konuyla ilgili bugün Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Bakan Atun yanında, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı, AKP Yozgat Milletvekili A. Kadir Akgül de hazır bulundu. 

Atun: Vergi, sigorta, ihtiyat sandığı borcuna bakılmayacak
Atun toplantıda yaptığı konuşmada, esnafın desteklenmesi için daha önce hayata geçirilen çalışmalardan bahsetti. Geçen yıldan bu yana yapılan çalışmalar neticesinde son olarak TESKOMB tarafından yürütülen Kefalet Kooperatifleri Finansman Programı’na KKTC’nin dahil olduğunu ifade eden Atun, bunun hayata geçmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti. 
Atun, faiz farkı TC Devleti Hazinesi kaynaklarınca finanse edilen ve Halk Bankası tarafından yürütülen programa KKTC’nin de dâhil olmasıyla, cirosu 1 milyon TL’nin altında esnaf ve zanaatkârların yüzde 5 faiz ve 5 yıl vadeyle, 100 bin TL’ye kadar kredi alma şansı elde edeceğini kaydetti. 

Akgül: Esnaf ekonominin belkemiği
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı, AKP Yozgat Milletvekili A. Kadir Akgül de toplantıda yaptığı konuşmada, esnafın ekonominin belkemiği olduğunu vurguladı. Türkiye’deki esnafa verilen desteklerden bahseden Akgül, kooperatifleşmenin önemine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473