banner564

“Yüzde yüz eminim”

Denktaş “Parti üzerinde oynanan oyunlara rağmen seçimlerde başarılı sonuçlar alacağız” dedi

 “Yüzde yüz eminim”
banner598
Çiğdem AYDIN 
Demokrat Genel (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, partileri üzerinde oyunlar oynandığını savundu. Her zaman dik duran bir parti olduklarını dile getiren Serdar Denktaş, istifa eden Özdemir Berova ile de parti politikalarının uygulanması açısından sorun yaşadıklarını söyledi. Diyalog’un sorularını yanıtlayan Denktaş, Mustafa Arabacıoğlu’nun yeniden aday olmasını gönülden istediğini de söyledi. Denktaş, “Kararı kendisi verecek tabi ki. Bu çirkefleştirilen siyasi arenada yer almak istemediğini çok sıkça ifade etti. Ümit ederim bu çirkef dediği arenanın içerisinde bir çiçek olarak devam eder” dedi. Denktaş, bazı çevrelerin beklentisinin aksine seçimden başarıyla çıkacaklarını ve bundan da yüzde yüz emin olduğunu belirtti.
Serdar Denktaş’ın sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:
Soru: Son günlerin en önemli konularından olan Özdemir Berova’nın istifası hakkında neler söyleyeceksiniz? 
Yanıt: Demokrat Parti üzerindeki oyunlar bitmedi bitmiyor. Hükümette üç tane bakanlığımız var Turizm, Maliye, Eğitim. Turizm ve Maliye’de başarı yakalanmasına rağmen istenilen başarı eğitimde yakalanmış değil. Bunun nedeni de o kopukluktur. Sayın Berova hakkında 10 gün önce basında çıkan bir yazı üzerine bekledim açıklama yapsın yapmadı. Çağırdım. “Şok halindeyim onun için ne söyleyeceğimi bilmem ailemle karar vereceğim” dedi. Yolunu sordum. “Ailemle karar vereceğim” dedi. Hayırlı olsun ama Demokrat Parti’den artık aday olamazsın dedik ve bugüne geldik. Değerlendirmem yıllardan beri devam eden bir oyunun hala Demokrat Parti üzerinde devam ettiğini görüyorum. Demokrat Parti belki çok güçlenmiş bir parti olmamıştır geçmişte de ama her zaman dik duran bir parti olmuştur. 
Soru: Mustafa Arabacıoğlu yeniden aday olmayacağını açıkladıktan sonra kuruluş gecenizde ondan ricada bulundunuz, gözaşılarını tutamadı, sarıldınız. Peki son durum nedir? Arabacıoğlu aday olacak mı? 
Yanıt: Ben aday olmasını gönülden istiyorum talep ediyorum partiden ziyade memleketin Arabacıoğlu gibi bir milletvekiline ihtiyacı vardır. Araştırmacı bir vekildir, sorumluluk sahibi bir vekildir, üstüne aldığı görevi layıkıyla yerine getiren bir vekildir, bireysel işler peşinde iş takipçiliği yapan bir milletvekili değil, hakikaten yasalarla bu memlekete fayda sağlayan bir vekildir. Kararı kendisi verecek tabi ki bu çirkefleştirilen siyasi arenada yer almak istemediğini çok sıkça ifade etti. Geçen dönem de yine benim talebim üzerine aday olmuştu. Ümit ederim bu çirkef dediği arenanın içerisinde bir çiçek olarak devam eder. Ama tabi karar kendisinindir yorulmuş olduğunun ben de farkındayım ve şu son dönem 10-12 tane komitede çok müthiş görevler çıkarttı düzeltmeler yaptı. Yıllar süren de bir kader dostluğumuz var inşallah olumlu yönde karar verir. “
Soru: Önemli kayıplar verdiniz, seçimlerden nasıl bir sonuç beliyorsunuz?”
Yanıt: Yani belki Arabacıoğlu’nun milletvekilliği olmaz ama hem partiye hem de yine memlekete katkı koymaya devam edecektir ondan eminim. Ama benim için sırtımı dayayacağım sırtımı döndüğümde korkmayacağım çekinmeyeceğim bir dostumdur. Seçimlerden başarılı bir sonuç alacağız ondan yüzde yüz eminim bizim taraftarlarımız hakikaten cefakar bir taraftartı.  Çok ilginçtir hakikaten bu üzerimizde oynan oyunlar arttıkça onların da bağı güçleniyor. Daha fazla bir sahip çıkıyorlar. Bellidir sonuç gazetelerde yazdırılıp çizdirilip yaptırılan anketler vs… bir algı operasyonudur nereden başlayıp nereye gideceği bellidir. Bunların kimler olduğunu tahmin ediyoruz bazılarını çok kesin biliyoruz bazılarını tahmin ediyoruz günü gelince o hesap da gün gelecek sorulacak.
Soru: Peki üzerimizde oyunlar oynanıyor diyorsunuz nedir bunlar? 
Yanıt: Siz hiç seçim öncesi Demokrat Parti’nin barajı geçeceğini duydunuz mu?  Sürekli baraj altındadır. Ama her zaman o barajları yıkıp geçtik. Nedenleri bellidir bize göre dik duruşumuz gerekçeleridir herhalde, ceket ilikleyen bu memlekette kendisini her şeyin üzerinde görenlerin önünde ceket iliklemeyeceğiz. Hiç uğraşmasınlar ellerinden geleni yapsınlar.
Soru: Seçimden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz? 
Yanıt: Parlamento aritmetiğinde çok farklı bir sonuç olmayacak yani belki bir parti daha girer ki ben o parti için çok uzun süredir sosyal medyada parlatılan bir parti olduğunu düşünüyorum öyle olacağını düşünmüyorum. Bir parti çıkar belki bir parti eksilir. Ama meclis aritmetiği çok fazla değişmeyecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473