banner564

Yüzlerce yolcu mağdur

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ercan-İstanbul arasında bugünkü uçak seferleri iptal edildi

Yüzlerce yolcu mağdur
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Türkiye’de etkili olan kötü hava koşulları, bugün 3 hava yolu şirketinin Ercan Havalimanı ile İstanbul ve Gaziantep arasına yapılacak 10 seferinin iptal edilmesine neden oldu.
Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, kötü hava koşulları nedeniyle bugün Ercan-İstanbul-Ercan ve Ercan-Gaziantep-Ercan arasında yapılacak toplam 10 uçak seferinin iptal edildiğini açıkladı.
Sofi, seferlerini iptal eden uçak şirketlerini “Türk Hava Yolları (THY), “Pegasus”, “Atlas Jet” olarak duyurdu.
Mustafa Sofi, Türk Ajansı Kıbrıs(TAK) muhabirine verdiği bilgide, THY’nin “962”, “963”,”968” ve “969” sefer numaralı uçuşlarının iptal edildiğini belirtti.
Sofi, Pegasus’un bugün Ercan-Sabiha Gökçen ve Sabiha Gökçen-Ercan seferlerini yapmayacağını kaydetti.
Sofi, Atlat Jet’in bugün için Ercan-İstanbul- Ercan- Gaziantep uçuşlarını gidiş-dönüş şeklinde iptal ettiğini söyledi. 
Mustafa Sofi, şu anda 10 seferin iptal edildiğini ancak olumsuz hava koşullarına bağlı olarak bu sayının artabileceğini de belirtti.

İstanbul’u kar vurdu, 395 sefer iptal
Öte yandan İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava İstanbul trafiğini de vurdu. 
İstanbul'da beklenen kar yağışı dün öğleden sonra başladı. Kar yağışı nedeniyle ufak maddi hasarlı kazalar ve araç arızaları nedeniyle İstanbul trafiği adeta durma noktasına geldi. Mesai saatinin bitimiyle beraber yoğunlaşan trafik yüzde 90'a çıkarken, TEM'de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. 
İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iç ve dış hatlarda bugün toplam 395 sefer iptal edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2017, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474