banner564

Zaferden eminler

Gazimağusa ilçe toplantısında konuşan; Yorgancıoğlu, Talat ve Soyer, cumhurbaşkanlığı seçimini Siber’in kazanacağını belirtti

Zaferden eminler
banner598
Meclis Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber  partisinin Gazimağusa’da düzenlediği ilçe toplantısına katıldı. CTP’den yapılan açıklamaya göre toplantıda CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer de konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarda, nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimini CTP’nin adayı Sibel Siber’in kazanacağına inanç belirtildi.
Meclis Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, partililere seslenerek mevcut liderliğin kaybettirdiğini iddia ettiği özgüveni yeniden kazanmak için Kıbrıs Türk halkına çağrıda bulundu. Siber, CTP-BG’nin kuruluşundan bu yana barış ve demokrasi için mücadele eden, 2004’te halkı sürükleyen, değişimi gerçekleştiren bir parti olduğunu vurguladı.
2. Cumhurbaşkanı Talat’ın gelmesiyle toplumun özgüven kazandığını vurgulayan Siber, “Kendi liderimizin vereceği yanıtlar, dinamik, proaktif politikalar çok önemlidir. CTP ve destekçileri sadece Kıbrıs Türk toplumu için değil bu ada için önemlidir. Bu süreçte de statükoyu yenecek olan bu anlayıştır. Mevcut statükonun en büyük korkusu halkın gücüdür; bu güçle hareketle aşamayacağımız engel yoktur” dedi.
Siber, “Dünyada kadın cumhurbaşkanı o kadar az ki gözler üzerimizde. ‘Müzakere masasında kadın olmalı’ diyor BM kararı. Dolayısı ile bu yönden de ekip ruhuyla, donanımlı ekibimizle beraber biz bu işi başaracağız. Barışı getireceğiz ama bunun için önce inanmak lazım” dedi.


Yorgancıoğlu: Geriye gidilmesine çanak tutu
CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da yaptığı konuşmada cumhurbaşkanı seçimlerinin önemini anlatarak, “İlk kadın cumhurbaşkanını da biz çıkaracağız ve siyasal zaferlerimize bir ilki daha katacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu partilerin içini karıştırmakla suçlayan CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Eroğlu’na eleştirilerde bulundu. 

Talat: Hiçbir ideolojisi yok
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da cumhurbaşkanlığı seçiminin hayati önem taşıdığını kaydetti.
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu döneminde müzakere masasının çöktüğünü savunarak, “Eroğlu, Denktaş’ın kötü bir kopyasıdır” dedi. Talat “ Eroğlu dönemi Denktaş döneminin kötü bir taklididir. Denktaş ideoloji sahibiydi. ‘Ben Kıbrıs’taki Türklerin temsilcisiyim’ derdi. Kıbrıslı Türk diye bir şey kabul etmezdi. İdeolojisi için sonuna kadar direnirdi.


Soyer: Yaratıcı bir lidere ihtiyaç var 
CTP-BG eski genel başkanlarından Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer çözüm ve barış konusunda yaratıcı bir lidere ihtiyaç olduğunu ve önlerindeki şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Soyer, kötü gelişmelerin yaşandığı bir coğrafyada Kıbrıs’ta barışa ulaşmanın hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti.
“Bıkkınlık hali içerisinde olabiliriz. Statükonun ekonomik düzenin yarattığı aynı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ama bıkkınlık asla bezginliğe dönüşmemelidir. Barış ekmek kadar zaruri bir ihtiyaçtır” diyen Soyer, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun bütün kazanımları gerilettiğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473