banner564

Zaman limiti

Derviş Eroğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Güney Kıbrıs yönetimine yapacağı ilk teklifi açıkladı

Zaman limiti
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri aracılığıyla Rum liderliğine müzakere süreci için bir zaman limiti teklif edeceğini söyledi ve iki yıl içerisinde bir sonuç alma sözü verdi.
Verilen bilgiye göre Eroğlu, Kaya Artemis’te düzenlenen seçim etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Birleşmiş Milletler Genel Sekreter vasıtasıyla Rumlara yapacağım ilk teklif, zaman limitidir. Bunu kabul etmezlerse demek ki müzakere masasında samimi değiller ve bir anlaşma iradesi taşımıyorlar demektir. Bunu da dünyaya göstereceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığına aday olmasının nedenleriyle ilgili olarak Eroğlu, “Birincisi, masadan kaçan (Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos) Anastasiadis’i tekrar müzakere masasına oturtmak ve yarım bıraktığım müzakereleri tamamlamak. İkincisi, gördüğünüz gibi iki parti aday ol desteğimiz sizinledir dediler” dedi
KKTC Cumhurbaşkanı’nın dünyadaki, bölgedeki gelişmeleri doğru okumasının önemini de vurgulayan Eroğlu, “Bunları yapamadan, maceracı yaklaşımlarla veya güzel sözlerle bir yere varmaya çalışmak halkımıza yarar değil zarar verir” dedi.
Kıbrıs Türk halkının da alternatifsiz olmadığını belirten Eroğlu, “önümüzdeki 5 yılda da size iyi bir anlaşma veya iyi bir devlet bırakmadan bu 5 yılı tamamlamayacağım” dedi.
Seçim etkinliğine Ulusal Birlik Partisi(UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474