banner564

“Zarar değil verim artacak”

El-Sen’i ziyaret eden Özersay, HP iktidarında KIB-TEK’te yönetim zafiyeti yaratan sorunları çözeceklerini söyledi

 “Zarar değil verim artacak”
banner598
Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Kıb-Tek’te yönetim zaafiyeti yaratan sorunları çözeceğiz” dedi. Halkın Partisi’nden yapılan açıklamaya göre, Başkanı Kudret Özersay ve beraberindeki heyet, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Çalışanları Sendikası’na (EL-SEN) nezaket ziyaretinde bulundu. Halkın Partisi (HP) yetkilileri yaptıkları ziyarette, KIB-TEK’i iyi yönetilen ve verimli çalışan bir kuruma dönüştürmek için görüş ve çözüm önerilerini sundular. 
   HP yetkileri ayrıca, politik istismardan dolayı Kurum’u zarara uğrattığını savundukları teşvik sistemini değiştirerek uygulamaya koymayı düşündükleri yeni teşvik sistemine dair bilgiler paylaştılar.
   Ziyaret sırasında Halkın Partisi Başkanı Özersay’a, Merkez Yürütme Organı (MYO) üyelerinden Ayla Gürel, Jale Refik Rogers ve Kemal Bağzıbağlı, Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu ve MYO üyesi Gizem Çeliker Akandere ve Enerji Çalışma Grubunu temsilen Parti Meclisi üyesi Saffet Aşıksoy ile Yusuf Avcıoğlu eşlik etti. 
   Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay, ziyaretle ilgili açıklamasında, elektriğin en uygun fiyat ve kalitede olması gerektiğini vurguladı. Özersay, “Ülkemize bunu sağlaması gereken KIB-TEK’in, bugün içinde bulunduğu sorunlar, Kurum’un iyi yönetilmemesi ve siyasi çıkarlara alet edilmesinden kaynaklanmaktadır. 
   Kurum’un Yönetim Kurulu üyelerinin, profesyonellik ve kurumsallıktan uzak bir şekilde, iktidarda olan partilerin siyasi atamaları ile belirlenmesi, Kurum’un halkın yararı için değil, siyasi çıkarlar çerçevesinde yönetilmesi, teşvik sisteminin istismar edilmesi ve Kurum’un çeşitli şekillerde zarara uğratılması kabul edilebilir değildir” dedi. 

 “Bu teşvik sistemini değiştireceğiz”
   Çeşitli sektörlere uygulanan mevcut teşvik sisteminde, teşvik alan kurum ve işletmelerin KIB-TEK’ten elektriği indirimli fiyattan aldığını, aradaki farkı da Maliye Bakanlığının KIB-TEK’e ödemesi gerektiğini anlatan Özersay, şöyle dedi:
   “Maliye Bakanlığının KIB-TEK’e teşviklerden kaynaklanan toplam 32 milyon TL borcu bulunmaktadır. Bu alacaktan dolayı KIB-TEK zarara uğratılmakta ve doğal olarak halkın kullandığı elektrik birim maliyeti yükselmektedir. Yıllardır süregelen bu durum, uygulanmakta olan teşvik sisteminin ne kadar yanlış olduğunu göstermektedir…”

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473