banner564

Zarar milyonun üstünde

King Oto Galeri, Opel Plaza ve Özmerhan Finans Şirketi’nin kundaklanmasıyla ilgili tanıklar dinlendi

Zarar milyonun üstünde
banner598
Melin DOBRAN
Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde Lefkoşa’da King Oto Galeri, Opel Plaza ve Özmerhan Finans Şirketi’nin kundaklanması olayı ile ilgili Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ön duruşmalar devam ediyor. 
   Olayla ilgili tutuklu yargılanan sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlars duruşma için dün yeniden mahkemeye getirildi. Üç işyerinde meydana gelen kundaklama olayında tutuklu bulunan sanıkların rollerinin farklı olduğu belirtilirken dünkü duruşmada King Oto Galeri’yi yaktığı öne sürülen Mahmut Selkar ile ilgili oturum yapıldı.  
    Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda görüşülen duruşmada Foto Parmak İzleri Şubesi’nde görevli polis memuru H.U, olayda kullanılan aracın kiralandığı şirketin çalışanları H.Ç (E-35), B.Y (E-39) ve King Oto Galeri’nin Sigortalandığı Şirketin yetkilisi M.A.B (E-45) tanık olarak dinlendi.    Polis memuru H.U, olay günü yapmış olduğu işlemleri ve çekmiş olduğu fotoğrafları, tanıklar H.Ç ve B.Y ise sanıkların kiraladıkları araç ile ilgili kontratları mahkemeye sundu. 

Tazminat ödemelerini anlattı

   Tanık M.A.B ise , şirkette oluşan hasar miktarlarını ve yapılan tazminat ödemeleri ile ilgili mahkemeye bilgi verdi. M.A.B, King Oto Galeri’de meydana gelen hasarın 1 milyon TL'yi aştığını ancak yapılan sigortanın maksimum miktarı 1 milyon 200 bin TL olduğunu ve bu miktar üzerinden hesaplanarak tazmin ettiklerini söyledi.
   Tanıkların ifadelerinin ardından dava ileri bir tarihe ertelenirken, King Oto Galeri’nin kundaklanması ile ilgili tanıkların dinlenmesine devam edilecek. Sanık Selkar’ın ardından Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlars’ın işledikleri suçlarla ilgili ön duruşma yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474