banner564

Zenginler yarışı

UBP’de adaylığın maliyeti 30 bin; DP’de 15; TDP’de 5 bin; HP’de ise 500 TL

Zenginler yarışı
banner598
Çiğdem AYDIN
Siyasi partilerde 7 Ocak erken genel seçimleriyle ilgili olarak aday belirleme çalışmaları yarından itibaren başlıyor. 
Bazı partiler aday adayı olabilmek için para talep ederken, adaylık kesinleştiği zaman da rakamları oldukça yükseklere çıkarıyor.
   Diyalog muhabirinin Ulusal Birlik Partisi’ne (UBP) mensup bir milletvekilinden elde ettiği bilgilere göre; bu partinin aday adaylığı için 9 bin lira yatırmak gerekiyor. Adaylığın kesinleşmesi halinde partiye 21 bin TL daha veriliyor ve rakam 30 bine çıkıyor. UBP’de aday adaylığı başvuruları 31 Ekim’de başlıyor. UBP’den yapılan açıklamaya göre, olağanüstü toplanan Parti Merkez Yönetim Kurulu’nun aldığı karara göre erken genel seçimde Milletvekili Aday Adayı olmak isteyenler başvurularını 31 Ekim 2017 (saat: 08.00) tarihinden 03 Kasım 2017 (saat: 17.00) tarihine kadar Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreterliği’ne yapabilecekler.

DP’de adaylığın bedeli 15 bin lira
   Demokrat Parti’de (DP) aday adaylığı için başvurular başladı. Elde edilen bilgilere göre aday adaylığı için 500 TL talep eden DP Yönetimi, adaylığın kesinleşmesi halinde talep edilen rakamı 15 bin liraya çıkarıyor.

CTP maaşlardan kesinti yapıyor
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) aday adayları veya adaylardan herhangi bir para talebinde bulunmadığı belirtilmekle birlikte, milletvekili seçilenlerden maaşının yüzde 20’si kesiliyor ve parti kasasına yatırılıyor. Bunun da ayda 2 bin TL olduğu ifade ediliyor.

HP’nin kapısı herkese açık
Halkın Partisi (HP) adaylık başvurusunu yarın başlatıyor ve aday adaylarından herhangi bir ücret talep etmiyor. Adaylığı kesinleşenlerden ise 500 TL talep ediliyor. HP’de tüzük çerçevesinde partinin milletvekili adaylarını belirleme sürecini başlatma kararı aldı. Oybirliği ile alınan kararda yarından itibaren Halkın Partisi’nden milletvekili aday adayı olmak isteyenler Parti Genel Merkezi’ne şahsen başvuru yapabilecek. Halkın Partisi milletvekilliği aday adaylığı başvuru süreci HP üyesi olmayan şahıslara da açık olacak. Buna göre HP üyesi olmayan ama partinin programında yer alan ilke ve düşünceleri paylaşan kişiler, parti üyesi olan kişilerle eşit şartlarda aday adayı olmak için başvuru yapma hakkına sahip olacaklar. Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada başvuruların bitiş tarihinin açıklanmadığını, çünkü bunu seçim Meclis’te resmen onaylandıktan sonra belirlemenin daha doğru olacağı görüşünde olduklarına dikkat çekildi.

TDP’den piyango bileti şartı
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ise aday adaylığı başvuruları 1 Kasım’da başlıyor. TDP aday adaylığı için ücret talep etmiyor. Adaylığı kesinleşenlere ise 5 bin TL değerinde piyango biletinin verilmesi öngörülüyor. Adaylar; biletleri satabilecekleri gibi, tümünü kendileri satın alabiliyor.
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında toplandı. 
Parti çalışmaları ile Ocak ayında yapılması planlanan erken seçimin değerlendirildiği toplantıda, 17 Aralık 2017 Pazar Günü yapılması planlanan TDP 6. Olağan Kurultayı'nın erken seçim sonrasına ertelenmesine oybirliği ile karar verildi. 
Toplantıda ayrıca, erken seçimler yönelik aday belirleme sürecinin başlatılması, bu doğrultuda 1 Kasım Çarşamba Günü'nden itibaren Milletvekilliği adaylığı için başvuru kabul edilmesi de karara bağlandı. Parti Genel Merkezi ile İlçe Merkezlerine yapılacağı belirtilen Milletvekilliği başvurularının bitiş tarihinin ise seçim tarihinin resmiyet kazanmasının ardından duyurulacağı açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473