banner564

Ziyaretçi akınına uğradı

Cennetten bir köşe olan Bağlıköy’de muhteşem bir gün

Ziyaretçi akınına uğradı
banner598
Kuzey Kıbrıs’ta doğal güzellikleriyle cennetten bir köşeyi andıran Bağlıköy’de dün “Eko Gün” etkinliği vardı. Köy meydanında gerçekleşen ve yoğun ilginin olduğu etkinlik renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.
Etkinlikte; köy kültürü canlandırıldı, geleneksel  tatlar sunuldu, doğa yürüyüşü, sanat etkinliği ve gün boyunca eğlence programları düzenlendi.
Başbakan Tufan Erhürman, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile bazı bakan ve milletvekilleri de Bağlıköy’deki etkinliğe katıldı.
Başbakan Erhürman etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bağlıköy, ülkemizin en gülen yüzlerinden biri. Bağlıköy’e gelince ‘ne güzel ülkemiz var’ duygusunu hissediyorsunuz. Ama ülkenin her tarafında aynı şeyi hissedebildiğimizi söylemek mümkün değil” dedi. 
Bağlıköy’ün, istenir ve çok çalışılırsa, bir mekanda Kıbrıslı Türklerin neler yapabileceğini gösteren bir laboratuvar olduğunu kaydeden Başbakan Erhürman, anahtarın Kıbrıslı Türkler’in elinde olduğunu kaydetti.
Erhürman,  “Umarım, bu laboratuarı bütün ülkenin gerçekliği haline, burada olanları bütün ülkede olanlar haline çevirecek başarıyı hep birlikte göstereceğiz ve bize makus talih diye dayatılmaya çalışılan şeyi hep birlikte değiştireceğiz; bütün ülke Bağlıköy kadar güzel, Bağlıköy kadar renkli, Bağlıköy kadar keyifli olacak. Hiç unutmayalım, anahtar Kıbrıslı Türklerin elindedir. Nasılki buradaki insanlar inandı ve yaptı, biz de hep birlikte inanıp yapacağız” şeklinde konuştu.

Geçitkale’de Mart 9’u kutlandı
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Tufan Erhürman,  Mart 9’u Şenlikleri’ne katıldı. 
Verilen bilgiye, Geçitkale Belediyesi’nin Mersinlik Piknik Alanı’nda düzenlediği etkinliğe, bazı bakan ve milletvekilleri de katıldı. Devlet ve hükümet yetkilileri, pikniğe katılan vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474