banner564

Kilo Almak İsteyenler İçin 9 Beslenme Önerisi

Kahvaltıda çay yerine taze sıkılmış meyve suyunu tercih edin. Çay şekersiz tüketildiği sürece kalorisiz bir içecektir. Kahvaltıda 2 porsiyon meyve tüketmenizi önersem, 2 meyve ile karnınız doyar, kahvaltı yapmaya iştahınız kalmaz. 2 porsiyon meyveden alacağınız kaloriyi 1 bardak taze sıkılmış meyve suyundan da karşılayabilirsiniz. Tok tutucu özelliği neredeyse yok bile. Özellikle kırmızı renk meyve sularını tercih edin. En az 120 kalori cepte! 
Sade mısır gevrekleri genelde iştah açan kahvaltılıklardır. Kahvaltıda 1 bardak süt ile tüketeceğiniz mısır gevreğinden 2 saat sonra tekrar kahvaltı ihtiyacı duyacaksınız. 1 su bardağı süt ile tüketeceğiniz 1 su bardağı mısır gevreği size 250 kalori sağlayacaktır. Kaloriler cepte! 
Tahin- pekmez ikilisini kahvaltınızdan eksik etmeyin. Böylelilkle hem bağışıklık sisteminiz güçlenecek hemde sadece birkaç kaşıkla bol kalori almış olacaksanız. 1 yemek kaşığı tahin- pekmez ile 70 kalori cepte! 
Ara öğünlerinizden birini kuru meyve- yağlı tohum ikilisine ayırın.  6 adet kuru kayısı ve yanında tüketeceğiniz 6 adet badem size kısa sürede bol kalori sağlayacaktır. 135 kalori cepte!
Aralarda çay yerine süt ya da ayran tercih edin. 1 bardak süt ile 114, 1 bardak ayran ile 57 ekstra kalori cepte! 
Kahve yerine sütlü kahve tercih edin. Yarım bardak süt ile 57 kalori cepte!
Salatalarınız yeşilliklerden ibaret olmasın. İçerisine ekleyeceğiniz 1 orta boy mısır size 140, 2 parmak büyüklüğünde peynir 70 kalori sağlayacaktır. Ya da dilerseniz içerisine 1 orta boy haşlanmış patates ekleyerek 70 ekstra kalori alabilirsiniz. Tümü ile 280 kalori cepte!
Yemeklerinize ya da salatalarınıza ekleyeceğiniz sirke ya da yemeklerinizin yanında tüketeceğiniz turşu iştahınızı açacak, daha fazla yemek yemenizi sağlayacaktır. Ekstra kaloriler cepte!
Su tüketimi öğünlerle birlikte değil, öğün aralarında olmalıdır. Su kalorisiz bir içecektir ancak iştahınızı baskılar. Öğünlerden uzak bol su ile kaloriler cepte! 
YORUM EKLE

banner608

banner474