banner564

Kış geldi hastalıklar da hoşgeldi

   Evet gribal enfeksiyonlar ile sezonu açtık,hayırlı olsun...Burun akıntısı, hapşurma, gözlerde yaşarma, öksürük şikayetleri ile hastalarımız gelmeye başladı.
   İlk aşama da evde kemik suyuna sebze çorbası, bitki çayları ( zencefil --zerdeçal) bol sebze ve meyva ( mumkünse ilaçsız ) öneriyoruz.
   Köy tavuğu ile yapılmış tavuk çorbası, tarhana çorbası tüketebilirsiniz.
   Banyoda özellikle akan veya tıkalı burunları çocuk şampuanları ile yıkayın; sümkürtün.Bu şampuanlar burnu dezenfekte etme özelliğine sahip.
   Nar özellikle tüketilebilir; toksin temizleyici. ŞEKER mikropları ve  kanser hücresini besler sakın tüketmeyin (mümkünse herzaman uzak durun) Bir kanser hastasına yapacağınız en güzel iyilik onu şekerden vazgeçirmektir.
   Bol sıvı tüketimi önemlidir....Avrupa artık  su olarak doğal mineralli su ve içecekleri tüketiyor.Hatta gidenler bilir normal su talep ettiğiniz  zaman tuhaf tuhaf bakıyorlar suratınıza.
  Evi havalandırmak önemli.Güneş girmeyen eve biz gireriz (sağlıkçılar).
   Eve ayakkabılarla girmemek gerekir.Sokaktaki mikropları eve taşımış oluruz.Evi ağır kimyasallerle değil sirkeli su ile temizlemek en zararsızı..O kimyasallar maalesef bizi de olumsuz etkiliyor.
   İlk yapılması gereken daha burun akmaya başladığı anda burnu temizlemek.Böylece hırsızı daha kapıdan girmeden kovmuş oluyoruz....
   Hastalık da sağlık da bizim için.Aşırı  temizlik de iyi değil dışarıda mikropsuz bir dünya yok. Hatta mikroplarla birlikte yaşamayı yani uyumu sağlarsak hastalıkları hafif atlatırız.
   Hafif hastalıklarla atlatabileceğimiz bir kış mevsimi dileriz herkese....
YORUM EKLE

banner608

banner473