banner564

Kritik bir galibiyet

  Ligde son haftalara girilirken özellikle puana mutlak ihtiyacı olan takımların puan kaybına tahammülleri yoktu. Rahat durumda olanlar da oynayacakları maçlarda alacakları sonuçlara göre belki de farklı farklı takımların durumlarında etkili olacaktı.

  K.Kaymaklı son maçta olduğu gibi bu maçta da gençlere yer verdi. Lig adına sıkıntılı olmamaları onların maçlara konsantresini de fazlası ile etkiledi. Belki gol krallığı için Uğur’a çalışacaklardı. Ancak Uğur’da rakipleri tarafından çok iyi durduruldu.
  Maçtaki oyunları sanki lig bitse de gitsek der gibiydiler. Hedefsiz kalmaları nedeniyle halksız da sayılmazlar. Maçlarına artık yabancılarından yoksun çıkmakta. Olsalar da zaten birşey yaptıkları yoktu. 
  Rakibinin hızlı adamı Felix’i kontrol etmekte zorlanan defans oyuncuları inanılmaz hatalar da yaparak mağlubiyeti engelleyemediler.
  Maç boyunca ortaya koydukları oyunla rakibine mağlup olmaktan kurtulamadılar.
  Baf Ülkü Yurdu’nun play-out oynamamak için alması gereken puan veya puanlar vardı. Bu zor deplasmana gelirken de alacağı galibiyetin onları çok rahatlatacağının bilincindeydi. Çünkü rakiplerinin de bu yolda çok zor maçları vardı.
  Maça da istekli ve arzulu başlarken golcüleri Joseph ve Felix ile gol aradılar. Kalede Erdoğan kurtardığı 2 net pozisyonla bu galibiyette rol oynayan adam oldu. Defansta Lawal hiç riske girmeden ve mutlaka ilk toplara müdahale ederek rakip oyunculara fazla şans tanımadı. 
  Sol tarafta iki sol ayaklı oyuncu Azat ve İltaç ile hem etkili oldular hem de aradıkları ikinci golü İltaç’la bularak rahatlamış oldular. Felix her zamanki gibi takımın en etkili oyuncusu. Galibiyette her maçta olduğu gibi yine büyük pay sahibi oldu.
  Ancak maçın son bölümleri yaklaşırken anlaılmaz bir telaşla oynamaya başlamaları kalesinde golü görmesine neden oldu. Topun kendilerinde kalmasını istedikleri gibi sağlayamadılar. 
 Kalan sürede kendi kalelerinden daha uzakta rakip atakları  önlemeye başlarken rakibin golcüsü Uğur’u da iyi kontrol ederek çok istediği ve hak ettiği bir maçta rakibine başka gol şansı tanımadı.
  Hedefleri adına çok önemli bir galibiyet almayı bildiler. 

YORUM EKLE

banner608

banner473