banner564

148 kişi katıldı

‘Milhan nene torunları’ ilk defa Girne’de buluştu

148 kişi katıldı
banner598
Kıbrıs’ın yönetimin geçici olarak Osmanlı İmparatorluğu’ndan İngiltere’ye devredildiği yıllarda Omorfo’da yaşayan Milhan Arif ve Arif Sadık Hoca’nın torunları, Girne Acapulco Otel’de düzenlenen öğle yemeğinde buluştu. Çocuklar dâhil 148 kişinin katıldığı öğle yemeği, bugüne kadar hiç karşılaşmayan akrabaların tanışmasına imkân verdi. Kimisi 40 yıldır, kimisi 20 yıldır bir birini görmeyen akrabaların görüşmesini sağlayan yemeğe katılmak için Kıbrıs’ın her ilçesinden olduğu gibi, Londra, Dubai ve İstanbul’dan da gelenler oldu.
Bu toplantı ve öğle yemeği kendilerine İhtiyarlar Heyeti adını veren geniş ailenin ileri gelenler tarafından organize edildi. İhtiyar Heyeti şu akrabalardan oluştu: Enver Öztoprak, Hasan Ersen, Osman Onbaşı, Hüseyin Ersen, Hüseyin Öztoprak, Abdullah Aktoprak, İrdelp Soykan, Ferruh Aslım, Mehmet Barçın, Fatma Mehmetoğlu, Seniha Bulancak, Ahmet Baysal ve İbrahim Aykan.
Yemek başlamadan önce Emekli Kurmay Albay Mehmet Erol Aktoprak ailenin geçmişi hakkında bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Erol Baysal’da aile fotoğraflarından oluşan bir slâyt gösterisi sundu.
Çok samimi ve neşeli bir ortamda geçen yemekten sonra toplu bir hatıra resmi çekildi. Üç saati aşan bir süre devam eden yemek gelecek yıl tekrar buluşmak dilekleriyle sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474