banner564

19 yıllık gelenek

TÜRKSOY Opera Günleri, Othello Kalesi’nde yer alan konserle başladı

19 yıllık gelenek
banner598
19. TÜRKSOY Opera Günleri, Othello Kalesi’nde yer alan konserle başladı.
Yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve TC Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde, 1994 yılından beri düzenlenen TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğinin 19’uncusu geçtiğimiz akşam Othello Kalesi’nde başladı. Uzun bir aradan sonra bu yıl Gazimağusa’ya da taşınan etkinlik, önceki gün de akşam da Bellapais Manastırı’nda yer aldı.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın da konuk olacağı 19. TÜRKSOY Opera Günleri’nde konserlerde, KKTC’nin yanı sıra TÜRKSOY’a üye ülke ve topluluklardan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Altay, Başkurdistan, Hakas, Saha-Yakut, Tataristan, Tiva ve Gagavuz Yeri’nden gelecek sanatçılar da yer alıyor. Türk dünyası ülkelerinden gelecek opera sanatçıları piyano eşliğinde dünya klasikleri ile ülkelerinin ulusal opera aryalarından örnekler sunacaklar.
Othello Kalesi’nde yer alan konseri Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, Turizm ve Çevre Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Kazım Turkkan, Bakanlık Müdürü Öztürk Keskinel, TC Kültür Ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Halime Uslu Kültür, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, DAÜ VYK Başkanı Mehmet Bayram ve çok sayıda sanatsever izledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473