banner564

23 Şubat’a kadar izlenebilecek

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Kıbrıs Türk Ressamları Retrospektif Sergisine ev sahipliği yapıyor

23 Şubat’a kadar izlenebilecek
banner598
Kıbrıs Türk resim tarihinde I. ve II. kuşak sanatçılarını konu alan ve Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel ile Near East Bank himayelerinde gerçekleştirilen “Kıbrıs Türk Ressamları Retrospektif Sergisi”, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda Meclis eski Başkanı Dr. Sibel Siber tarafından açıldı.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, serginin açılışına, Siber, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Near East Bank Genel Müdürü Selami Kaçamak, Near East Bank Genel Müdür Yardımcısı Enver Haskasap, Rektör yardımcıları, Dekanlar, Akademisyenler, Ressamlar, Sanatseverler ve Yakın Doğu Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yöneticileri ve personeli katıldı. 
1890-1950 tarihleri arasında doğan ressamları kapsayan ve sanatseverlerin izlenimine açılan sergide,  I. ve II. kuşak olarak adlandırılan ressamların doğa, naturmort, portre, Nü gibi farklı temalarda 18 eser sergileniyor.
Serginin açılışında, serginin sanat yönetmeni ve küratörü Dr. Mustafa Hastürk ile Meclis eski Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.
Kıbrıs Türk resminin başlangıcıyla birlikte I. ve II. kuşak ressamlar olarak adlandırılabilecek dönemi içeren sergide, Olga Rauf, İsmet Vahit Güney, Cevdet Çağdaş, Ayhan Menteş, Ali Atakan, Göral Özkan, İnci Kansu, Salih Oral, Günay Güzelgün, Gönen Atakol, Özden Selenge, İsmet Tatar, Emel Samioğlu, Emin Çizenel, Güner Pir, Türksal İnce, Feridun Işıman ve Hikmet Uluçam’ın eserleri sergileniyor. Sergi, 23 Şubat tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474