banner564

50 yıllık sorun

Meclis Başkanı Siber, KKTC’nin maruz kaldığı tanınmamışlık ve izolasyonlar hakkında GAÜ öğrencilerine bilgi verdi

50 yıllık sorun
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, iki toplumlu, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)Siyasi Bilimler Fakültesinin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerini kabul ederek, sorularını, Türkçe ve İngilizce olarak yanıtladı.
Cumhuriyet Meclisi Mavi Salonda gerçekleşen kabulün başında öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Siber, öğrencilerin eğitim gördüğü Uluslararası İlişkiler konusunda KKTC’nin küçük bir ülke olmasına rağmen oldukça önemli ve zengin veriler barındırdığını söyledi.
Adada 50 yıldır devam eden bir sorun olduğuna dikkati çeken Siber, KKTC’nin maruz kaldığı tanınmamışlık ve izolasyonlar hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Bütün olumsuzluklara rağmen kendi kurumsal yapısıyla ayakta durmaya çalışan bir yapı için gayret içerisinde olduklarını vurgulayan Siber, diğer yandan da çözüm için mücadele verildiğini söyledi.
Öğrencilerin soruları çerçevesinde müzakere sürecini değerlendiren Sibel Siber, 2004 yılında gerçekleştirilen referandumda çıkan sonuçları anımsattı ve adaya barışın gelmesi için Güney Kıbrıs’a da düşen sorumluluğa dikkat çekti.
Öğrencilerin yeni kurulan hükümet ile ilgili sorularını da yanıtlayan Siber, her yeni kurulan hükümete bir şans tanımak ve ön yargılı olunmaması gerektiğine dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474