banner564

66 yıldır kapalıydı

Güzelyurt Tren İstasyonunda restorasyon başladı

66 yıldır kapalıydı
banner598
Kıbrıs’ın ve Güzerlyurt’un simgelerinden tarihi Güzelyurt Tren İstasyonu’nun restorasyon çalışmalarına başlandı. İlk etapta Garın Çatısı Özgün durumu korunarak restore ediliyor. Yıllardır atıl durumda bulunan ve amacına uygun kullanılmayan Güzelyurt Tren İstasyonu restorasyonu kısa sürede tamamlanacak.
İngiliz Koloni döneminde inşa edilen,“ 3.Etabı Güzelyurt-Evrihu” hattının üzerinde bulunan Güzelyurt Tren İstasyonunun restore edilerek topluma kazandırılmasında somut adım atıldı. 
Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, İngiliz Koloni döneminde yapılan ve 46 yıl hizmet verdikten sonra 31 Aralık 1951 yılında yapmış olduğu son sefer ile kapatılan Güzelyurt Tren İstasyonu’nu restore ederek topluma kazandıracaklarını, söylemişti. Ataoğlu, daha sonra yaptığı açıklamada, projenin tamamlandığını,   parasının bloke edildiğinin ve ihale sürecinin başladığını açıklamıştı.
Turizm Ve Çevre Bakanlığı Tren Garı’nın onarım ve restorasyonu için ihaleye çıktı. İhaleyi alan firma, onarım ve restorasyon çalışmalarına başladı. İstasyonun yıkılan duvarları,  çürüyen kapı ve pencereleri, de dahil her tarafı onarılmaya başlandı. ihale edilen müzedeki çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlandı. Çalışmaların başlaması, Güzelyurt’da yaşayanlarca da sevinçle karşılandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474