banner564

AB tarafından desteklendi

Mağusalılar Temiz Sulak Alanları Savunuyor Projesi'nin kapanış etkinliği yapıldı

AB tarafından  desteklendi
banner598
Mağusa Kültür Derneği(MKD) ile Yeşil Mağusa Derneği(YEMAD)'nin Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Mağusalılar Temiz Sulak Alanları Savunuyor" Projesi'nin kapanış etkinliği dün Mağusa Kültür Derneği'nde yapıldı. 
Gazimağusa Belediyesi'nin de destek verdiği 2 yıldır başarı ile devam eden projenin doğa ve sanat temalı etkinlikle finali yapılarak bir kutlama gerçekleştirildi. Etkinliğe Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı ve AB temsilcisi Charlotte Goyon katıldı.
Doğa ve sanat temalı kapanış etkinliğinde duvar boyama, ahşap sanatı, seramik sanatı ve geri dönüşüm sanatı gibi istasyonlar kuruldu.
Etkinlikte; Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları, AB temsilcisi Charlotte Goyon birer konuşma yaptı.
Avrupa Birliği'nin Kıbrıslı sivil toplum harekette V. Hibe programı altında finanse edilen Mağusalılar Temiz Sulak Alanları savunuyor  projesi Kasım 2015'ten itibaren Mağusa Kültür Derneği ve Yeşil Mağusa Derneği işbirliği ile Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'in destekleri ile başarıyla yürütüldü.
Projenin önemli kısmını oluşturan çalışmalardan bir tanesi Ayluğa/ Çanakkale ve Neapolis /Gülseren sulak alanlarında uzman araştırmacılar tarafından yürütülen gözlem ve envanter çalışması oldu.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474