banner564

Ana tema “Düğünlerimiz”

Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri 21-22 Eylül’de gerçekleşiyor

Ana tema “Düğünlerimiz”
banner598
Çatalköy Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düzenleyeceği “Beşparmaklar Kültür -Sanat Günleri” 21 - 22 Eylül tarihlerinde gerçekleşiyor.  Çatalköy Belediyesi Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri Organizasyon Komitesi üyeleri, Belediyeye ait Erol Avgören Kültür Merkezi’nde  basın toplantısı düzenleyerek  etkinlik hakkında bilgi verdi. Toplantıya, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat Yönetmeni Derman Atik, Kıbrıslı Türk Moda Tasarımcısı Abdullah Öztoprak,, belediye meclisi ve organizasyon komitesi üyeleriyle muhtarları katıldı. Bu yıl “Düğünlerimiz” ana teması adı altında gerçekleşecek etkinlikte, Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan halk dansları, müzik, oyun, yemek, el işleri, yarışma, karikatür ve fotoğraf sergileri yer alacak. Tanınmış Kıbrıslı Türk Moda Tasarımcısı Abdullah Öztoprak’ın da sokak dansı, şov ve defilelerle katkı koyacağı organizasyona, yaptığı 3 boyutlu sokak resimleriyle Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ünlü Hırvat Sanatçı Filip Mrvlej de katılarak, Çatalköy sokaklarına 3 boyutlu resimler çizecek.

Hulusioğlu: Hedef uluslararası
Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Kültürünü yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlama amacıyla düzenlemekte oldukları etkinliğin, 5.’sini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Etkinliğin ülkede bu yönde düzenlenmekte olan kültür sanat günleri kapsamında Kıbrıs Türk halkının yaşam tarzı ve kültürünü en iyi yansıtan organizasyon olduğunu ifade eden Hulusioğlu, her yıl daha kapsamlı şekilde gerçekleştirmekte oldukları etkinliği uluslararası festivale dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Atik: Sanat ve sanatçıya sahip çıkıyoruz
Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Derman Atik ise Kültür Sanat Günleri etkinliğini her geçen yıl daha zengin bir programla düzenlemekte olduklarını belirterek, organizasyonla ülke kültürü yanında, sanat ve sanatçısına sahip çıkmaya çalıştıklarını vurguladı. 

Öztoprak: Gelecek nesillere aktarılması önemli
Ünlü Kıbrıslı Türk Moda Tasarımcısı Abdullah Öztoprak da, Çatalköy Belediyesi’nin düzenlemekte olduğu Beşparmaklar Kültür ve Sanat Günleri’ne katkı koymaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda Kıbrıs düğünü, kına gecesi, müzik ve oyunlarını yaşatmaya çalışacaklarını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473