banner564

Bayram sevinci paylaşıldı

23 Nisan festivaline katılacak olan misafir çocuklar Meclis Başkanı ve Başbakanı ziyaret etti

Bayram sevinci paylaşıldı
banner598
Özlem GÜRAN
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile Başbakan Hüseyin Özgürgün 18. Uluslararası Çocuk Festivaline katılmak için değişik ülkelerden KKTC’ye gelen konuk çocukları kabul etti.
Romanya, Polonya Kırgızistan, Litvanya, Macaristan ve Türkiye ile Londra Türk okullarından gelen çocuk ve liderlerinden oluşan heyete, Siber ve Özgürgün’e yaptıkları ziyaretlerde, Festivale ev sahipliği yapacak olan 23 Nisan İlkokulu’ndan bir heyet ile Okul Müdürü ve Festival Komitesi Başkanı Osman Fırat da eşlik etti.
Organizasyonun ev sahipliğini yapan 23 Nisan İlkokulu’nun Müdürü Osman Fırat, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, Atatürk’ün çocukların gelecek olduğunu, barış olduğunu daha o zamanlarda görerek dünya lideri olduğunu bir kez daha bütün dünyaya ispatlamış odluğunu söyledi. Fırat, Atatürk’ün geleceğin barışının çocuklarla kurulacağını bilerek ve hissederek dünyadaki tek çocuk bayramını çocuklara armağan ettiğini belirtti.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, konuk çocukları kabulünde, çocukları aralarından görmekten çok mutlu olduklarını kaydetti. 
Başbakan Hüseyin Özgürgün de kabulünde, “Bu kadar güzel çocuğu bir arada görmekten duygulandım” dedi ve çocukların milli kıyafetleri içerisinde çok hoş göründüklerini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473