banner564

Büyükkonuk doldu taştı

Eko Gün’e adanın dört bir yanından binlerce kişi akın etti

Büyükkonuk doldu taştı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Büyükkonuk köyünde yılda 2 defa düzenlenen ve adanın en büyük Eko Gün etkinliği olma özelliğini taşıyan etkinliğin 18’incisi dün saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında düzenlendi. “Sensiz bir kişi eksiğiz, Cille tomofilini Büyükkonuk’a” sloganı ile düzenlenen Eko Gün’e katılım yoğun oldu. 
Ülkenin her yanından binlerce insanın akın ettiği etkinlikte kurulan standlarda vatandaşlara Kıbrıs kültürüne özgü yiyecek ve içeceklerin yanı sıra çeşitli ürünler satıldı. Güzel bir Pazar günü geçirdiklerini belirten vatandaşlar, Büyükkonuk’ta düzenlenen Eko Gün etkinliklerinin keyfinin bambaşka olduğunu ifade etti.

Açılışı Cumhurbaşkanı yaptı
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın açılışını yaptığı Eko Gün'e katılan üst düzey yetkilileri Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ve diğer yetkililer karşıladı.
18. Geleneksel Eko Gün'e katılan Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yanı sıra 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Tarım ve Doğal Kanyaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Telsim Genel Müdürü Hakan Gülümse birer konuşma gerçekleştirdi. Büyükkonuk Belediyesi önünden festival alanına kadar yürüyen Akıncı, yürüyüşü sırasında kendisine ve eşine takdim edilen çiçekleri aldı, vatandaşlarla sohbet etti. 

15 Temmuz için saygı duruşu
Telsim ana sponsorluğunda Turizm ve Çevre Bakanlığı ile diğer sponsorların katkılarıyla düzenlenen Eko Gün, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler ve tüm şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Açılış töreninde keman dinletisi, tiyatro ve halk dansları gösterisi ve protokol konuşmaları yapıldı. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Akıncı ve diğer konuklar stantları gezdi, vatandaşlarla sohbet etti ve anı fotoğrafı çektirdi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473