banner564

Festival başladı

Berova: 23 Nisan, Atatürk'ün çocuklara verdiği değer ve güvenin göstergesi

Festival başladı
banner598
Emir ERTORUN (TAK)
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği "18. Uluslararası Çocuk Festivali" başladı.
Festival dün Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova'nın Girne'de Antik Liman’da düzenlenen basın toplantısı ile başladı.
25 Nisan tarihine kadar sürecek festivale, KKTC ev sahipliğinde Türkiye, Macaristan, Polonya, Kırgızistan, Litvanya, Romanya, Londra Türk Okulu katılıyor.
Festival bugün saat 09.30'da yapılacak Güzelyurt korteji ve sahne gösterileriyle sürecek.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, İlköğretim Dairesi ve 23 Nisan İlkokulu organizasyonunda düzenlenen festivale, Girne Belediyesi ile Güzelyurt Belediyesi de destek veriyor.
Basın toplantısında Berova'ya eşlik eden İlköğretim Dairesi Müdürü Salih Canses ile 23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat da, festival programı hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına, festivale katılan ekiplerin temsilcileri de katıldı.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova konuşmasında, 5 gün sürecek etkinlikler sonrası 23 Nisan Cumartesi günü Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu’nda saat 17.00'de Gala Programı yapılacağını söyledi.
Berova, “Ulu Önder Atatürk’ün geleceğin büyükleri olan çocuklara 23 Nisan’ı ‘Çocuk Bayramı’ olarak armağan etmesi, onlara verdiği değerin ve güvenin en büyük göstergesidir. 23 Nisan dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar için bir şenlik olmasının ötesinde, onlara yaşamları boyunca unutamayacakları sevgi, kardeşlik, barış ve hoşgörü gibi duyguları yaşatan, bu duyguların tüm dünyaya yayılmasında önemli bir işlev üstlenen önemli bir gündür" dedi.

UBP Lefkoşa Kadın Kolları program düzenliyor
Öte yandan UBP Lefkoşa Kadın Kolları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, çocuklara yönelik “eğlence programı” düzenliyor.
UBP’den yapılan açıklamaya göre, etkinlik 23 Nisan Cumartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında Lefkoşa Fuar Alanında yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474