banner564

İtalya’da 4 Kıbrıslı Türk!

İtalya’da düzenlenen “CAKA Masterclass & Concerti Classic Castello” yaz okuluna bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) 4 başarılı öğrenci katıldı.

İtalya’da 4 Kıbrıslı Türk!
banner598
İtalya’nın Diano Castello kentinde 9-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen CAKA İtalya 2016 Yaz okuluna, Levent Koleji mezunu Servet Aksaray, Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı doktora öğrencisi Uzm. Neriman Soykunt ve yüksek lisans öğrencisi Ayşe Dermuş ile Yakın Doğu Üniversitesi öğretim görevlisi aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sanatçısı Uzm. Sinem Sadrazam katıldı.
Koordinatörlüğünü Roberto ISSOGLIO’nun yaptığı, Türkiye’den Cihat Aşkın başta olmak üzere keman, viyola, viyolonsel, piyano ve orkestra alanlarından hocaların yer aldığı yaz okulunda dokuz farklı alanda on dokuz hoca eğitmenlik yaptı.
Bu yıl rekor katılımın olduğu yaz okulunda bireysel ve toplu dersler, ustalık sınıfları , öğrenci konserleri ve eğitmen konserlerinin yanı sıra müzisyenler için yoga dersleri ve sosyal aktiviteler yer aldı.
Kıbrıslı Türklerin sergildiği performanslar, büyük beğeni topladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474