banner564

Kitabı sanatçılar seslendirdi

KKTC’de ilk olma özelliğini taşıyan sesli kitap için canlı performans gecesi gerçekleştirildi

Kitabı sanatçılar seslendirdi
banner598

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak’ın “Benim Gözümden” isimli sesli kitabı için, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde önceki gün akşam canlı performans gecesi gerçekleştirildi.

Gecede, KKTC’de ilk olma özelliğini taşıyan sesli kitap projesinde yapılanlar sahnede canlı olarak sunuldu.

Etkinlikte, Cevahir Casgir, Derman Atik, Yonca Kanı, Mustafa Öncü, Bahar Gökhan, Sonay Darbaz, Dervişe Güneyyeli Kutlu, Cankat Çeribaşı Pilter, Ertaç Hazer ve Fahriye Özay sahne alıp, kitabı seslendirdi.

Engel gruplarıyla ilgili farkındalık yaratmayı hedefleyen projede, Lefkoşa Türk Belediye Orkestrası canlı eşlik ederek destek olurken, Moda Tasarımcısı Abdullah Öztoprak da sahneye kazandırdığı yaratıcılıklarla sesli kitap çalışmasına destek oldu.

 

10 deneme  yazısı var

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak’ın kaleme aldığı “Benim Gözümden” isimli sesli kitap çalışmasında Kıbrıs’ı anlatan 10 adet deneme yazısı bulunuyor.

Sesli kitap canlı performans gecesine, Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Genel Sekreteri Günay Kibrit ve Telsim Genel Müdürü Rasım Karas katılarak birer konuşma yaptı.

 

Çakmak, duygu dolu anlar yaşadı

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak da, hep bir sesli kitap yapma hayali olduğunu dile getirerek, tek başına çıktığı bu yolda desteğin artarak çoğaldığını ve bu günlere gelindiğini kaydetti.

Salonun dolu olması ve kendine inanılmasından dolayı çok duygulu anlar yaşadığını söyleyen Çakmak, “siyasilerin geceye ilgi göstermemesinden dolayı” da siyasileri kınadığını belirtti.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Genel Sekreteri Günay Kibrit’in konuşmasını yerinde yapmak zorunda olması ve sahneye çıkamamasının sorumlusunun ise “salondan ve kültürden sorumlu Başbakan Yardımcısı olduğunu” söyleyen Çakmak, “esas bu sorunları göremeyenlerin engeli var” ifadesini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 01:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474