banner564

“Mamıt ve Suç Ortakları”

Osman Balıkçıoğlu yeni kitabının tanıtımını Merit Lefkoşa Hotel’de yaptı

“Mamıt ve Suç Ortakları”
banner598
Teoman TURAN
Uzun yıllardır yaşamını Londra’da sürdüren Kıbrıslı Türk yazar ve tiyatro sanatçısı Osman Balıkçıoğlu, “Mamıt ve Suç Ortakları” adlı kitabının tanıtımını, önceki gün akşam Merit Lefkoşa Hotel’de yaptı. Balıkçıoğlu, kitabının satışından elde edilecek geliri Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına kullanacağını söyledi.

Sevenleri tarafından  yalnız bırakılmayan Osman Balıkçıoğlu, “Mamıt ve Suç Ortakları” kitabını, sevenleri adına imzaladı.

Osman Balıkçıoğlu, kitabının tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, bu önemli günde kendisini yalnız bırakmayarak heyecanını paylaşan konuklara teşekkür etti.

Özellikle dünyaya kendi penceresinden farklı bir gözle bakmayı başaran yazarın “Mamıt ve Suç Ortakları” eseri, 15 yıl boyunca yazdığı ve haftada bir Londra Türk Radyosu’nda yayınladığı skeçlerin bir kısmından oluşuyor.

Londra’da yaşayanların büyük ilgi ve beğenisini kazanan güldürü nitelikli bu skeçlerde, insanların kendilerini bulabildikleri için her Cumartesi günü radyolarının başına üşüştüklerini dile getiren Yazar Osman Balıkçıoğlu kitabının önsözünde, Kıbrıs ve Londra’da yaşayan Türklerin yarı İngilizce, yarı Türkçe konuşmalarını ve yılların birikimi olan anekdotları mizahi bir dille aktardığını belirtti.

Tavan arasında tozlanan skeçler…

Balıkçıoğlu kitabının önsözünde şöyle dedi:

“Londra Türk Radyosu, yasalara saygılı olmayan bazı kişilerin, korsanca Türkçe radyo yayınları yaparak, çok haksız bir rekabet ortamı yaratmalarından ötürü yayınlarına son vermek zorunda kalınca, biz de bu insanlarımızın çok sevdiği skeçlere istemeyerek de olsa bir nokta koyduk. Ondan sonra da kendimizi başka sanat dallarında hizmet etmeye verdik. Böyle olunca da yazdığımız ve değişik Kıbrıslı karakterlerle doldurduğumuz binlerce sayfalık bu skeçler tavan arasında toz toplamaya bırakıldılar. Altı ay kadar önce diğer uğraşlarımın yoğunluğu az alınca onları anımsadım ve tavan arasından indirerek, aylarca en güzel olduklarına inandıklarımı seçtim.”

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474