banner564

Öğrencilerden seminer

DAÜ’den Bilinçli Spor ve Sağlıklı Hayat sloganı ile sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi

Öğrencilerden seminer
banner598
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Sosyal Sorumluluk İçin Pazarlama İletişimi dersi kapsamında, Çağla Katırcı, Ceren Çimen, Sıla Babaliki ve Erhan Berk Arslan isimli öğrenciler tarafından ‘Bilinçli Spor ve Sağlıklı Hayat’ sloganı ile sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.
Seminer Gymaholic kurucusu, kişisel eğitmen (personal trainer) Murat Çiko ve genetik eğitmeni Sertaç Yemişçioğlu’nun katılımıyla yapıldı. Proje kapsamında, bilinçli spor yapmanın önemi, spor yöntemleri ve modern çağın hastalığı olan obezite ile ilgili bilgiler verilerek farkındalık yaratılmaya çalışıldı.  
Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdikleri seminerde, doğru olarak bilinen yanlışlardan bahsedilerek, sporun insanların hayatları için ne kadar önemli olduğu vurgulandı. 
Eğitime konuşmacı olarak katılan Çiko ve Yemişçioğlu, alanında güvenilir olduğuna inanılan beslenme uzmanı eşliğinde ve tabi ki psikolojik olarak hazır olunduğu zaman sporun her zaman hayatımızda olması gerektiğini söylediler.
Modern çağın hastalığı olarak bilinen obezite için Çiko, “Sadece bireyin tek başına oluşturduğu bir durum değildir. Psikolojik olarak, genetik olarak ve bazı ekstra durumların eşliğinde oluşabilecek bir hastalıktır ve yaş oranı çok düşmüştür” dedi. Ayrıca, ailelerin yoğun iş hayatı ve bu hayatın getirisi olan hazır gıda tüketiminin obezite için oldukça etkili olduğu belirtilerek, spor, düzenli ve doğru beslenme ile obeziteye son verilebileceği ifade edildi. 
Seminerin sonunda ise üniversiteli öğrencilerin spor ve sağlıklı yaşam ile ilgili soruları konuşmacılar Çiko ve Yemişçioğlu tarafından yanıtlanarak, bu konudaki bilgileri artırıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473