banner564

Önemli bir dönüm noktası

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünü Anavatan Türkiye ile aynı anda KKTC’de de onur ve coşkuyla kutlanacak

Önemli bir dönüm noktası
banner598
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünü Anavatan Türkiye ile aynı anda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de (KKTC) onur ve coşkuyla kutlanacak.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, yayımladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve komutasındaki kahraman Türk Ordusu’nun uzun yıllar boyunca verdiği zorlu mücadeleler sonucunda Türk ulusunun zafere ulaştığını, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumayı başardığını, 30 Ağustos Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını kaydetti.
Ülke tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos 1922 tarihiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin düşman devletlerce paylaşılan vatan topraklarının işgal altından çıktığına işaret eden Özgürgün, bu tarihten sonra Türk milleti için aydınlık günler doğduğunu ifade etti.

Evren: Bağımsızlık savaşı başarıyla sonuçlandı
İçişleri Bakanı Kutlu Evren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yüce Türk milletiyle birlikte destan yazan bir mücadele sonrası tarihe altın harflerle yazılan Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünün gururla kutlandığını bildirdi.
Evren yayımladığı 30 Ağustos mesajında, 30 Ağustos 1922’de, Türkiye halkının bağımsızlık savaşının başarıyla sonuçlandığını ve böylece Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını kaydetti.
Öte yandan Demokrat Parti (DP), Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar, KKTC Emekli Subaylar Derneği, Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.


Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474