banner564

Sahiplenmeye muhtaç kültürel mirasımız

Mimar Enver Erönen’in Arabahmet’te 50 bina 50 yıl isimli sergisi açıldı

Sahiplenmeye muhtaç  kültürel mirasımız
banner598

Mustafa ERKAN

Mimar Enver Erönen, geçen sene harabe aldıkları evlerini restore edip eşi, iki kızı ve köpeği ile Arabahmet’e yerleşerek bölgedeki binaların durumu yakından inceleme fırsatı buldu. 
Erönen'in yaşadığı Arabahmet Mahallesi'ndeki izlenimlerinden yola çıkarak sanatsal birikimini ve mimari kaygılarını kâğıda aktardığı “Arabahmet’te 50 Bina 50 Yıl” sergisi geçtiğimiz günlerde açıldı.
Lefkoşa 1984 Bar’daki sergide bakıma ihtiyaç duyan, artık kullanılmayan veya harabeye dönmüş bazı binaların mimari bir gözle üretilen mürekkep ve renkli kalem eskizleri sergilendi.
Enver Erönen, serginin amacının, ağır bir yıpranma sürecinde bulunan ve zamana karşı direnen tarihi eser niteliğindeki evlere karşı farkındalığı artırıp, iyiye doğru yapılan çabalara bir örnek teşkil etmek olduğunu belirtti.
Enver Erönen, “Bu sergi aracılığı ile ağır bir yıpranma sürecinde bulunan ve zamana karşı direnen bu tarihi eserlere karşı farkındalığı artırıp iyiye doğru yapılan çabalara bir örnek teşkil etmeyi amaçlıyoruz. Sergi kapsamında olan elli binanın sayı olarak büyük  bir iyimserlik içerdiğini kabul ediyoruz. Diğer tüm mahallelerde de durum farklı değildir. Yüzlerce binanın restorasyon beklediği aşikar olup geçen her zaman onların aleyhine işlemektedir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 04:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474